Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Îi scot ochiul, îl împușcă în cap și-l aruncă în râu pe adolescentul de 14 acuzat că a flirtat cu o albă
Articole online

Îi scot ochiul, îl împușcă în cap și-l aruncă în râu pe adolescentul de 14 acuzat că a flirtat cu o albă

Soțul femeii și fratele ei l-au pus pe Emmett să ducă un balot de bumbac de 75 de kilograme pe malul râului Tallahatchie și i-au poruncit să-și scoată hainele. Cei doi bărbați l-au bătut aproape până la moarte, i-au scos un ochi, l-au împușcat în cap și apoi i-au aruncat corpul, legat de balotul de bumbac cu sârmă ghimpată, în apă.

Cine era Emmett?

A crescut într-un cartier muncitoresc din partea de sud a orașului Chicago și, deși a urmat o școală elementară pentru negri, nu era pregătit pentru nivelul de segregare pe care l-a întâlnit în Mississippi.

Mama lui l-a avertizat să aibă grijă în relațiile cu albii, dar lui Emmett îi plăcea să facă farse.

Pe 24 august, în timp ce stătea cu verișorii săi și cu niște prieteni în fața magazinului de țară din Money, Emmett s-a lăudat că iubita lui de acasă era albă.

Însoțitorii afro-americani ai lui Emmett, necrezându-l, i-au zis lui să-i dea femeii albe din spatele tejghelei magazinului o întâlnire.

El a intrat, a cumpărat niște bomboane și la ieșire a fost auzit spunând: „La revedere, fată!”. Nu existau martori în magazin, dar Carolyn Bryant – femeia din spatele tejghelei – a afirmat mai târziu că i-a făcut avansuri și a fluierat-o în timp ce ieșea.

Asasinul

Roy Bryant, proprietarul magazinului și soțul femeii, s-a întors dintr-o călătorie de afaceri câteva zile mai târziu și a auzit cum Emmett vorbise cu soția sa.

Înfuriat, s-a dus la casa unchiului lui Till, Mose Wright, împreună cu cumnatul său, J.W. Milam, dimineața devreme pe 28 august.

Au cerut să-l vadă pe băiat. În ciuda protestelor lui Wright, l-au forțat pe Emmett să urce în mașina lor și l-au dus până la râul Tallahatchie.

Trei zile mai târziu, cadavrul său a fost recuperat, dar a fost atât de desfigurat încât Mose Wright nu a putut să îl identifice decât după un inel. Autoritățile doreau să îngroape cadavrul rapid, însă mama lui Till a solicitat să fie trimis la Chicago.

Înmormântare cu sicriul deschis

După ce a văzut rămășițele mutilate, mama a decis să aibă o înmormântare cu sicriu deschis, astfel încât toată lumea să poată vedea ce i-au făcut criminalii rasiști singurului ei fiu.

Jet, o revistă săptămânală afro-americană, a publicat o fotografie cu cadavrul lui Emmett, iar în curând mass-media a relatat toată povestea.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola