Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Hainele vechi ale Prințului Charles și alte tabieturi ciudate
Articole online

Hainele vechi ale Prințului Charles și alte tabieturi ciudate

Titlul biografiei este „Charles, regele Angliei” și îl are ca autor pe jurnalistul francez Michel Faure, șeful Departamentului Externe al ziarului Libération.

Iată mai jos câteva aspecte inedite din viața fiului celui mai mare al reginei Elisabeta a II-a, așa cum sunt dezvăluite de reporterii de la Le Point, care au citit cartea.

Servitori

Prințul moștenitor duce o viață tipică de aristocrat: în jur de 125 de funcționari și servitori se ocupă de confortul și bunăstarea lui Charles și a Camillei, la reședința londoneză a acestora, Clarence House, și la conacul Highgrove, în centrul comitatului Gloucester.

Valeți de cameră, majordomi, bucătari, grădinari, șoferi, tot acest roi se activează zilnic într-un balet neschimbat.

Trezirea

În fiecare dimineață, un valet de cameră întinde exact doi centimetri de pastă de dinți pe peria princiară și îi umple lui Charles cada cu apă călduță.

Mai multe costume sunt deja pregătite – prințul se poate schimba și de opt ori pe zi – iar șireturile sunt călcate înainte de a se încălța.

Ziua lui Charles începe invariabil la ora 8.30 dimineața.

Garderobă

Charles nu ține seama de modă și rămâne fidel acelorași costume, din care croitorii londonezi păstrează stofele și tiparele pentru a le putea reface, când încep să se uzeze.

Viitorul rege poartă și pantofi făcuți la comandă de John Lobb, unii dintre ei cumpărați chiar și cu trei decenii în urmă și care sunt atent întreținuți de valeți.

Charles este foarte atașat de două mantouri, unul din tweed, cu două rânduri de nasturi, celălalt, din păr de cămilă,  care datează din anii 1980.

Micul dejun

Micul dejun este servit pe o tavă de argint împreună cu ceaiul Darjeeling, miere, dulcețuri, câteva fructe și un amestec de germeni de grâu și semințe de cereale.

Totul bio, evident, la fel ca ouăle, care trebuie fierte exact trei minute. Pentru a fi siguri că sunt suficiente, bucătarii pregătesc în fiecare dimineață șase bucăți.

Masa

În general, prințul nu mănâncă la prânz, însă își oferă o pauză la ora 17, cu un ceai și uneori un ou și câțiva biscuiți.

Apoi urmează cina, luată în cuplu sau cu prietenii.

Felul său preferat este coasta de oaie cu orez și ciuperci, în special cele culese toamna de pe domeniul Balmoral din Scoția. Charles știe câteva locuri prielnice unde îi trimite pe culegători.

Aperitiv

Asemenea reginei, care nu uită niciodată de paharul său de gin cu Dubonnet, moștenitorul tronului obișnuiește să ia un Mojito, sau un Martini dry, sau un gin cu vermut alb cu gheață.

Camilla preferă ginul tonic.

Tipicuri

În călătoriile oficiale, prințului îi place să aibă alături reperele și obiectele sale familiare. Își ia cu el și câteva piese de mobilier din camera sa, cum ar fi patul ortopedic, lenjeria de pat, o comodă, două acuarele cu peisaje scoțiene.

Valeții nu uită să ia în bagaje și scaunul de toaletă.

Guru

În tinerețe, Charles a fost marcat de gândirea și scrierile lui Laurens van der Post, scriitor și explorator sud-african, pentru care omul a pierdut magia lumii, înlocuind-o „superstiția inimii cu superstiția minții”.

Charles l-a însoțit chiar pe Post în delertul Kalahari pentru a-i împărtăși filosofia de viață și a se conecta cu creația prin intermediul naturii, „deoarece copacii, animalele și insectele sunt preoții și profesorii acestei lumi”.

Medicină alternativă

Prințul moștenitor este un mare adept al medicinei alternative, precum aromoterapia, homeopatia, hipnoza și acupunctura, o poziție pe care nu ezită să o susțină în fața corpului medical sau a Ministerului Sănătății britanic.

Rudă cu Dracula

Fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a revendică legături de sânge cu Vlad Țepeș, cunoscut în Occident ca Dracula.

Admiră atât de mult Transilvania, peisajele și cultura sa rurală, încât deține mai multe proprietăți vechi, dintre care una, la Viscri, este transformată în casă de oaspeți: aici se poate dormi pentru aproximativ 100 de euro și gusta o tocăniță de Mangalița, specialitate locală stropită cu vin roșu din podgoria locală.

Registration

Aici iti poti reseta parola