Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Guvernul interzice pe viață fumatul pentru tinerele generații! Nebunia progresistă atinge apogeul
Articole online

Guvernul interzice pe viață fumatul pentru tinerele generații! Nebunia progresistă atinge apogeul

Pandemia scoate tot ce e mai rău din creierul neomarxiștilor

Pandemia Covid-19 a scos la iveală toată nebunia din creierașele neomarxiste. Acești politruci semidocți se cred îndreptățiți să ne conducă tuturor viețile după mintea lor, ba mai au și pretenția că ne fac un bine. În opinia lor, scopul e nobil, așa că mijloacele nu mai contează.
Ultima găselniță vine din Noua Zeelandă, unde guvernul Jacinda Ardern luptă din greu să devină cel mai progresist din lume. În seria de măsuri menite să transforme această țară într-un rai pe pământ se numără și interzicerea pe viață a țigărilor pentru generațiile viitoare.

Cum se interzice fumatul?

Guvernul Noii Zeelande e de părere că a găsit planul perfect pentru a-i scăpa pe bieții supuși de acest viciu.
Conform unei noi legi pe care guvernul a anunțat-o joi și intenționează să o adopte anul viitor, vârsta minimă pentru a cumpăra țigări va continua să crească an de an.
Asta înseamnă, cel puțin teoretic, că la 65 de ani de la intrarea în vigoare a legii, vor mai puteau cumpăra țigări numai cei care vor putea dovedi că au cel puțin 80 de ani.
În practică, oficialii speră că fumatul va dispărea cu decenii înainte. Într-adevăr, planul stabilește obiectivul ca mai puțin de 5% dintre neozeelandezi să fumeze până în 2025.

Alte părți ale planului includ permiterea numai vânzarea de produse din tutun cu niveluri foarte scăzute de nicotină și reducerea numărului de magazine care le pot vinde. Schimbările vor fi impuse în timp pentru a ajuta comercianții să se adapteze.

Deoarece vârsta minimă actuală pentru a cumpăra țigări în Noua Zeelandă este de 18 ani, interdicția de fumat pe viață pentru tineri nu ar avea impact timp de câțiva ani.

Într-un interviu pentru The Associated Press (AP), ministrul asociat al Sănătății din Noua Zeelandă, dr. Ayesha Verrall, care a creat planul, a declarat că munca ei la un spital public din Wellington a implicat să le spună mai multor fumători că au făcut cancer.

„Întâlnești, în fiecare zi, pe cineva care se confruntă cu nenorocirea cauzată de tutun”, a spus Verrall. „Cele mai oribile moduri în care oamenii mor sunt problemele respiratorii cauzate de tutun”, notează ziarul turcesc Daily Sabah.

Creșterile mari de taxe au fost deja impuse țigărilor în ultimii ani și unii se întreabă de ce nu sunt majorate și mai mult. „Nu credem că majorările de taxe vor avea un impact suplimentar”, a spus Verrall. „Este foarte greu să renunți și simțim că dacă am face asta, i-am pedepsi și mai mult pe acei oameni care sunt dependenți de țigări.”

În timp ce experții în sănătate publică au salutat în general planul Noua Zeelandă, nu toată lumea este mulțumită.

Sunny Kaushal a spus că unele magazine ar putea fi scoase din funcțiune. Kaushal conduce grupul Dairy and Business Owners Group, care reprezintă aproape 5.000 de magazine și benzinării.

„Cu toții ne dorim o Noua Zeelandă fără fumat”, a spus el. „Dar acest lucru va avea un impact enorm asupra întreprinderilor mici. Nu așa ar trebui făcut, pentru că se distrug vieți și familii în acest proces. Nu aceasta este calea.”

Kaushal a spus că majorările de taxe pe tutun au creat deja o piață neagră care era exploatată de bande și că problema nu va face decât să se agraveze.
„Acest lucru este condus de cadre universitare”, a spus el, adăugând că părțile interesate nu au fost consultate.

Verrall nu crede că guvernul a exagerat, deoarece statisticile au arătat că marea majoritate a fumătorilor oricum doresc să renunțe, iar noile politici îi vor ajuta doar să-și atingă obiectivul.

Ea spune că pandemia i-a ajutat pe oameni să obțină o nouă înțelegere asupra beneficiilor măsurilor de sănătate publică.

Ce urmează pentru neomarxiștii din Noua Zeelandă

Drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Mai devreme sau mai târziu, din grijă pentru sănătatea imbecililor pe care îi conduc, neo-marxiștii vor scoate în afara legii toate sporturile de contact (inclusiv fotbalul), alcoolul, alpinismul, cârnații și cuțitele de pâine, ne vor impune să ne facem colonoscopii și endoscopii la două săptămăni și să ne luăm temperatura o dată pe oră. Ce mai contează că toate interdicțiile vor face contrabanda și crima organizată să prospere? Ayesha Verrall și Jacinda Ardern vor putea dormi noaptea fără pastile.

Registration

Aici iti poti reseta parola