Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > George Swanson a avut cea mai stranie înmormântare din lume
Articole online

George Swanson a avut cea mai stranie înmormântare din lume

Pe 25 mai 1994, cenușa americanului George Swanson este înmormântată pe scaunul șoferului automobilului său Chevrolet Corvette alb, model 1984.

Swanson, care fusese un distribuitor de bere și, mai înainte, sergent în US Army, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a murit pe 31 martie, la vârsta de 71 de ani.

El își aranjase din timp înmormântarea în mașină, cumpărând 12 parcele funerare în cimitirul Brush-Creek, aflat la 40 de kilometri de Pittsburgh, pentru a se asigura că mult-iubita sa Corvette va încăpea fără inconveniente în groapă.

Însă, după moartea lui Swanson, administrația cimitirului a dat înapoi, pe fondul temerilor față de unele acte de vandalism și că alți clienți ar putea fi ofensați de această îngropăciune extravagantă, scrie History.

Funeralii ecologice

Conducerea cimitirului a cedat în cele din urmă, după săptămâni de negocieri, însă a insistat ca înmormântarea să fie una privată și ca mașina să fie golită de toate lichidele pentru a proteja mediul.

„George dorea să își facă o ieșire în stil mare din lumea aceasta, și acum o va avea”, a comentat avocatul lui Swanson într-o relatare a Associated Press. „Suntem de acord că este ceva mai complicat, dar până la urmă nu este cu mult deosebit față de a fi înmormântat decorat cu diamante sau cu aur.”

Potrivit agenției americane, Caroline, văduva lui Swanson a dus cenușa soțului său la bordul propriului său automobil Corvette.

Apoi cenușa lui George a fost mutată pe scaunul șoferului iubitei sale Corvette, veche de zece ani, al cărei kilometraj nu indica decât 43.000 de kilometri.

„Release Me!”

În interiorul mașinii a fost așezat și un macat făcut de un grup de femei de la biserica lui Swanson, un bilet de iubire din partea nevestei sale. În casetofonul mașinii a fost introdusă o casetă cu melodia lui Engelbert Humperdinck, „Release Me!”.

Numerele automobilului erau inscripționate cu HI-PAL („Salut, prietene”), care era salutul favorit al lui Swanson când se întâlnea cu cineva al cărui nume nu și-l amintea.

În prezența a cincizeci de persoane îndoliate, o macara a coborât Corvette-ul în groapa lungă de 4,7 pe 2,1 metri.

„George spunea întotdeauna că a avut o viață fabuloasă, din care a ieșit într-un stil fabulos”, va spune ulterior văduva sa, Caroline Swanson. „Mulți oameni spun că ar dori să-și ia cu cei cel mai bun prieten. George a făcut asta.”

Registration

Aici iti poti reseta parola