Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > George Swanson a avut cea mai stranie înmormântare din lume
Articole online

George Swanson a avut cea mai stranie înmormântare din lume

Swanson, care fusese un distribuitor de bere și, mai înainte, sergent în US Army, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a murit pe 31 martie, la vârsta de 71 de ani.

El își aranjase din timp înmormântarea în mașină, cumpărând 12 parcele funerare în cimitirul Brush-Creek, aflat la 40 de kilometri de Pittsburgh, pentru a se asigura că mult-iubita sa Corvette va încăpea fără inconveniente în groapă.

Însă, după moartea lui Swanson, administrația cimitirului a dat înapoi, pe fondul temerilor față de unele acte de vandalism și că alți clienți ar putea fi ofensați de această îngropăciune extravagantă, scrie History.

Funeralii ecologice

Conducerea cimitirului a cedat în cele din urmă, după săptămâni de negocieri, însă a insistat ca înmormântarea să fie una privată și ca mașina să fie golită de toate lichidele pentru a proteja mediul.

„George dorea să își facă o ieșire în stil mare din lumea aceasta, și acum o va avea”, a comentat avocatul lui Swanson într-o relatare a Associated Press. „Suntem de acord că este ceva mai complicat, dar până la urmă nu este cu mult deosebit față de a fi înmormântat decorat cu diamante sau cu aur.”

Potrivit agenției americane, Caroline, văduva lui Swanson a dus cenușa soțului său la bordul propriului său automobil Corvette.

Apoi cenușa lui George a fost mutată pe scaunul șoferului iubitei sale Corvette, veche de zece ani, al cărei kilometraj nu indica decât 43.000 de kilometri.

„Release Me!”

În interiorul mașinii a fost așezat și un macat făcut de un grup de femei de la biserica lui Swanson, un bilet de iubire din partea nevestei sale. În casetofonul mașinii a fost introdusă o casetă cu melodia lui Engelbert Humperdinck, „Release Me!”.

Numerele automobilului erau inscripționate cu HI-PAL („Salut, prietene”), care era salutul favorit al lui Swanson când se întâlnea cu cineva al cărui nume nu și-l amintea.

În prezența a cincizeci de persoane îndoliate, o macara a coborât Corvette-ul în groapa lungă de 4,7 pe 2,1 metri.

„George spunea întotdeauna că a avut o viață fabuloasă, din care a ieșit într-un stil fabulos”, va spune ulterior văduva sa, Caroline Swanson. „Mulți oameni spun că ar dori să-și ia cu cei cel mai bun prieten. George a făcut asta.”

Registration

Aici iti poti reseta parola