Evenimentul Istoric > Articole online > I-a cunoscut pe Apostoli și a fost de față la înmormântarea Maicii Domnului
Articole online

I-a cunoscut pe Apostoli și a fost de față la înmormântarea Maicii Domnului

Pe când se afla în Egipt, Mântuitorul era răstignit pe Cruce la Ierusalim. Observând întunecarea cerului petrecută la moartea lui Hristos, a rostit profetic cuvintele: „Sau Dumnezeu pătimește sau lumea această văzută se sfârșește”.

Dionisie revine în Atena și se bucură de întâlnirea cu Pavel în Areopag. Va pune în inima cuvintele pe care le va rosti Pavel și astfel, în anul 51 se va converti la creștinism.

Mai târziu, va fi hirotonit episcop în Atena. Călătorește cu Pavel și îi cunoaște pe ceilalalți Apostoli ai lui Hristos. Ajunge la Ierusalim ca să o cunoască pe Maică Domnului.

Va fi de față la înmormântarea Feciorei Maria.

După ce a rânduit alt episcop pentru Atena, s-a dus la Roma. De aici va pleca în Galia, l-a îndemnul Sfântului Clement, episcopul Romei. Zidește o biserica în cetatea Parisului și convertește mulți păgâni la creștinism.

A fost decapitat în vremea împăratului Domitian (81-96).

Sfântul Dionisie Areopagitul este primul autor patristic care ne-a lăsat o ierarhizare a cetelor îngerești.

În prima treaptă, care este cea mai înaltă, sunt: Tronurile, Heruvimii și Serafimii. A două treaptă cuprinde: Stăpâniile, Domniile și Puterile, iar în treaptă a treia întâlnim: Începătoriile, Arhanghelii și Îngerii.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola