Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > George Soros, asul din mâneca lui Joe Biden. Banii câștigă alegerile în SUA?
Articole online

George Soros, asul din mâneca lui Joe Biden. Banii câștigă alegerile în SUA?

125 de milioane de dolari de la nașul George Soros pentru candidații democrați

Politico anunță că miliardarul nonagenar va scoate din buxunar nu mai puțin de 125 de milioane de dolari – o sumă enormă și fără precedent chiar și pentru Soros – pentru a-i ajuta pe democrați să câștige cât mai multe locuri posibile în Congres în alegerile din noiembrie.
Din câte se pare, principala problemă a lui Biden și se referă la adopterea unui nou proiect de lege privind drepturile de vot.

Grupul Democracy PAC, care a servit drept vehicul prin care Soros i-a sponsorizat pe democrați Soros din 2019, a cabalizat peste 80 de milioane de dolari către candidații democrați în timpul ciclului electoral din 2020.

Noua investiție da lui Soros are ca scop sprijinirea „cauzelor și candidaților pro-democrație, indiferent de partid politic”, Banii vor fi investiți chipurile în „consolidarea infrastructurii democrației americane: drepturi de vot și participare civică, drepturi și libertăți civile și statul de drept”, după cum a anunțat Soros într-o declarație apărută în Politico.

Soros a adăugat că donația către super PAC este o „investiție pe termen lung”, menită să sprijine activitatea politică dincolo de acest an.

Democracy PAC, PAC însărcinat să distribuie milioanele lui Soros, va fi condus de fiul acestuia, Alexander Soros.
Donația îl plasează pe Soros printre cei câțiva donatori care au reușit să atingă nivelul de dute de milioane de dolari. Deja, PAC-ul său a oferit două cecuri mari: unul pentru 2,5 milioane de dolari către PAC al majorității din Senat și celălalt cde 1 milion de dolari către PAC al majorității din Camera Reprezentanților.

Banii lui George Soros și procurorii progresiști- rețeta haosului

Vestea despre implicarea lui Soros s-ar putea, însă, să devină o problemă pentru democrați, mnai ales în marile orașe în care are loc o explozie a criminalității. Orocurorii care au fost aleși cu ajutorul banilor lui Soros sunt extrem de indulgenți cu infractprii, ceea ce a creat o mare problemă. De exemplu, procurorul proaspăt ales din Manhattan, Alvin Bragg, le-a ordonat în esență procurorilor săi să nu mai ceară pedepse cu închisoarea pentru majoritatea infracțiunilor de nivel scăzut, inclusiv traficul de droguri sau, dacă vă vine să credeți, jafurile armate.

De aici încolo, în Manhattan, sentințele de încarcerare vor fi rezervate numai pentru „omucideri și alte câteva cazuri”. Soros a dat campaniei lui Bragg 1 milion de dolari. Miliardarul l-a susținut și pe fostul procuror Cyrus Vance Jr., care a fost acuzat că foarte blând cu un alt donator democrat- violatorul în serie Harvey Weinstein. În Baltimore, un procuror pe care l-a susținut a ajuns sub acuzație de mărturie mincinoasă.

Nu este vorba doar de coasta de est: LA a înregistrat o creștere bruscă de 36% a criminalității de cîn George Gascón, procurorul susținut de Soros, e la butoane.

Și mai e și cazul Chesa Boudin din San Francisco, care e contestată aprig de locuitori pentru că nu trece o săptămână fără vreun videoclip viral despre furturile epice care se petrec acolo.

Interesele politice ale lui Soros nu se rezumă la nivel federal. El a donat, de asemenea, 1 milion de dolari Asociației Democrate a Secretarilor de Stat, un grup dedicat alegerii democraților pentru a fi responsabilii șefi cu alegerile într-un stat, scrie siter-ul zerohedge.com.

Registration

Aici iti poti reseta parola