Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > General britanic, avertisment înfricoșător: Începe Al Treilea Război Mondial dacă nu se acordă mai mult ajutor Ucrainei
Articole online

General britanic, avertisment înfricoșător: Începe Al Treilea Război Mondial dacă nu se acordă mai mult ajutor Ucrainei

General britanic, avertisment înfricoșător: Începe Al Treilea Război Mondial dacă nu se acordă mai mult ajutor Ucrainei

Generalul Lord Richard Dannatt a făcut apel la guvernul britanic să mărească finanțarea acordată Ministerului Apărării, de teama diminuării stocurilor militare și a unui război prelungit în Europa de Est, potrivit Daily Mail.

El a adăugat că Marea Britanie riscă să „intre într-un scenariu ca cel din 1939”, în care încetinirea ajutorului să deschidă calea unui conflict generalizat. Aceasta vine în contextul în care directorul CIA, William Burns, a declarat că Vladimir Putin rămâne „încrezător” că poate rezista mai mult decât sprijinul occidental pentru Ucraina.

„Dacă suntem serioși în ceea ce privește dorința de a-i vedea pe ucraineni câștigând, atunci trebuie să facem acest lucru. Cu toate acestea, dacă oamenii nutresc aspirația de a duce acest război către o soluție negociată, îi vom vinde efectiv ucrainenii, deoarece singura soluție negociată pe care Putin o va accepta este să aibă controlul asupra Crimeei și Donbass.”

El a adăugat:

„Cred foarte mult că există pericolul ca noi să intrăm într-un scenariu din 1939. Suntem în aceeași poziție astăzi. Nu avem doar amenințarea unui dictator în Europa, ci avem agresiune și violență reală din partea unui dictator în Europa. Mesajul Marii Britanii către Rusia este că nu renunțăm și nu plecăm de lângă Ucraina.”

Avertismentul fostului șef al armatei vine înainte de o decizie crucială în parlament, luna viitoare, cu privire la cât va cheltui guvernul pentru bugetul militar. 

Premierul Rishi Sunak și cancelarul Jeremy Hunt sunt presați să aloce cel puțin 3 miliarde de lire sterline în plus pentru apărare

De asemenea, li s-a cerut să anuleze planurile de a micșora și mai mult armata în următorii doi ani, o mișcare care a început să ia amploare spre sfârșitul Războiului Rece.

Cu toate acestea, în spatele ușilor închise de la Whitehall, secretarul apărării, Ben Wallace, se luptă pentru 11 miliarde de lire sterline de la Trezorerie, în timp ce a avertizat că „războiul vine în Marea Britanie” până la sfârșitul deceniului.

Ben Wallace a declarat pentru The Sun:

„Pentru a descuraja, trebuie să fii pregătit, trebuie să fii echipat și trebuie să stai alături de prietenii și aliații tăi”.

În SUA, directorul CIA, William Burns, a declarat duminică că președintele rus Vladimir Putin este „foarte încrezător” în capacitatea armatei sale de a măcina Ucraina până la supunere. Burns, într-un interviu televizat, a declarat că șeful serviciilor de informații rusești a dat dovadă, în cadrul întâlnirii lor din noiembrie, de „o atitudine de îngâmfare și aroganță” care reflectă convingerile lui Putin „că poate face ca timpul să lucreze pentru el, că el crede că poate să-i macine pe ucraineni, că poate să-i uzeze pe aliații noștri europeni, că oboseala politică se va instala în cele din urmă”.

Registration

Aici iti poti reseta parola