Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Drăguța unguroaică, campioana mondială a cuvintelor încrucișate, face avere de pe urma pasiunii ei
Articole online

Drăguța unguroaică, campioana mondială a cuvintelor încrucișate, face avere de pe urma pasiunii ei

Personalitatea care apărea cel mai des în ziarele ungureşti din primii ani ai deceniului al patrulea al secolului trecut nu era nici Mussolini, nici Greta Garbo, nici Adolf Hitler.

D-ra Clara Balogh şi-a făcut prin cuvintele încrucişate un asemenea merit, încât cea mai răspândită revistă săptămânală din Ungaria, i-a făcut o ofertă destul de avantagioasă, dându-i conducerea „cuvintelor încrucişate”, cu condiţia ca fotografia ei să apară în fiecare număr, în titlul revistei.

Deasemenea este asaltată cu cereri de fotografii pentru reclamă, de casele de mode, automobile, pălării, dulciuri, etc. şi-şi asigură şi prin aceasta un venit frumuşel.

Un magnat ungur, care a murit de curând, i-a lăsat prin testament 10.000 pengo (300.000 lei), ca mulţumire pentru orele plăcute pe care Clara Balogh I le-a hărăzit cu problemele ei de cuvinte încrucişate.

Când acest lucru s’a aflat în public, graţie indiscreiţei unui gazetar, entuziasmul pentru ea a devenit atât de mare, încât teatrul depe strada Andrassy, i-a făcut oferta de a cânta în fiecare seară o „chansonetă a cuvintelor încrucişate”.

Ideea a prins atât de bine, încât domnişoara Balogh, a rămas angajată stabil la acest teatru.

Astfel, Clara Balogh trebue să mulţumească cuvintelor încrucişate, pentru cariera pe care a făcut-o. Ea lucrează cu sârguinţă, căci la celebritate nu se ajunge atât de uşor.

A deslega şi a compune probleme, a face repetiţii la teatru, a se fotografia ca model pentru reclamă, a cânta seara la teatru, acestea toate dau destul de lucru.

Şi lumea se întreabă cum de mai găseşte timp să răspundă sutelor de scrisori, ce-i vin dela adoratori… (E. P. I.)

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola