Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Frumoasa Marusia, fata bulibașei Jacques Rigo, sfidează din amor șatra pariziană
Articole online

Frumoasa Marusia, fata bulibașei Jacques Rigo, sfidează din amor șatra pariziană

Jacques Rigo conducea, în afară de taraful lui, o trupă de dansatori compusă în mare parte din membrii familiei sale.

Vedeta trupei era frumoasa Marusia (foto), care număra 16 primăveri, fiind cea mai mica fiică a bulibașei.

Marusia, grație frumesții desăvârșite, era foarte apreciată de spectatorii teatrelor de bâlci, oriunde dansa.

Printre aceștia, în special un tânăr englez, proaspăt absolvent al universității Oxford și atașat pe lână o legație din Extremul Orient, s-a îndrăgostit nebunește de frumoasa Marusia.

Într-o seară, după spectacol, înainte să plece la postul îndepărtat, Marusia a părăsit șatra părintească petrecând noaptea în barțele tânărului englez.

Fapta nu ar fi avut consecințe dacă Marusia, din pricina sângelui fierbinte al neamului său, ar fi petrecut noaptea în brațele unui flăcău din șatră.

frumoasa

Iar bulibașa, ca să dea un exemplu celor care căcau legea tribului, a condamnat-o să primească treizeci de lovituri de bici pe spate, în prezența tuturor gitanilor din Paris.

Execuția s-a petrecut pe un teren viran, dincolo de zona Parisului, cu asistența a peste 200 de țigani veniți la supliciul frumoasei Marusia.

După ce a primit cuvenitele lovituri de bici, Marusia a fugit, refugiându-se la hotelul unde petrecuse cu amantul englez.

Acolo a aflat că tânărul diplomat se îmbarcase la marsilia, în aceeași dimineață.

Până când putea să-și reîntâlnească iubitul, frumoasa Marusia s-a pus sub protecția poliției, deoarece toți gitanii au decis să o suprime pe aceea care pentru a doua oară a călcat legea tribului.

Păzită de o echipă de detectivi, frumoasa Marusia dansa pe scena unui mare music-hall, unde avea mare succes.

Încă din primele seri a primit peste 20 de cereri în căsătorie, pe care le-a refuzat, deoarece aștepta momentul propice să-și poată urma iubitul la îndepărtata lui misiune.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola