Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Frumoasa fotomodel de origine română e ucisă la New York alături de mama ei și un musafir care le intrase în casă
Articole online

Frumoasa fotomodel de origine română e ucisă la New York alături de mama ei și un musafir care le intrase în casă

Veronica a fost asasinată în prima zi a Paștelui catolic în luxosul său apartament din strada 50. Într-o altă cameră erau cadavrele mamei sale și al lui Byrnes, prieten al Veronicăi de multă vreme.

Cele doua femei erau strangulate. Byrnes era ucis cu lovituri de cuțit. Cadavrul Veronicăi era complet gol și prezenta semne de violență.

Poliția din New-York a mobilizat a doua zi cincizeci de detectivi și până  seara aresta 120 persoane bănuite a fi avut legături cât de vagi cu Veronica.

Dupa douăzeci și patru de ore, toate au fost puse în libertate, pentru ca în locul lor să fie căutați cei doi tați ai Veronicăi.

Ea avea un tată natural de care mama sa divorțase și unul vitreg, al doilea soț al mamei sale.

Informatiile poliției arătau că în ziua crimei ambii au fost văzuți intrând în apartamentul din strada 50.

Se mai știa că tatăl vitreg o privea pe Veronica cu alți ochi decât ar fi trebuit s-o facă un părinte și că adesea Veronica se închidea cu cheia în camera sa când afla că tatăl vitreg a venit în casă.

Cei doi tați au dispărut după asassinate.

Veronica îi spuse nu cu mult înainte unei bune prietene că nu se mai temea de insistențele tatălui vitreg.

Unele ziare îl acuzau fățiș pe acesta… În cele din urmă s-a dovedit că ambii erau nevinovați.

Un sculptor, Robert George Irwin a fost găsit vinovat de uciderea celor trei în noaptea de 28 martie 1937.

El fusese în chirie, între două internări la spitale psihiatrice, la mama Veronicăi de a cărei soră, Ethel, se îndrăgostise.

Dat în urmărire, a fost fugar în opt state.

La sfârșitul lunii iunie 1937, un angajat al unui hotel din Cleveland, Ohio, l-a recunoscut pe Irwin a cărui fotografie a apărut în periodicul True Detective Mysteries.

Irwin lucra acolo, iar când a fost confruntat de angajat a fugit rapid la Chicago, Illinois, unde a fost prins de polițiști.

Irwin și-a mărturisit dragostea față de Ethel și a spus că asasinatele au fost accidente.

A ajuns la apartamentul Veronicăi în căutarea lui Ethel, dar s-a înfuriat când a aflat că nu mai locuiește acolo. Așa că, la nervi, i-a ucis pe cei pe care i-a găsit acolo.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola