Evenimentul Istoric > Articole online > Filă din dosarul de Securitate al fostului președinte al Camerei Deputaților. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric
Articole online

Filă din dosarul de Securitate al fostului președinte al Camerei Deputaților. Dezvăluiri marca Evenimentul Istoric

În acea perioadă, marcată de multe convulsii politice, căderi de guverne, mineriade, ruperi de partide, este aruncată o bombă despre Diaconescu: avea dosar la Securitate! Mai mult, s-a prezentat și un angajament de informator.

Părea că se prăbușește mitul foștilor deținuți politici, dar adevărul era altul.

În noul număr al revistei Evenimentul Istoric, pe care îl găsiți la toate punctele de difuzare a presei, publicăm fragmente din dosarul lui Ion Diaconescu, documente care nu au mai apărut niciodată până acum.

Filă cu filă, dosarul descrie nu numai drama unui om sau a unui crez politic, ci tragedia prin care trecea un întreg neam.

Ca la fiecare număr al revistei, chiar dacă e cea mai mare revistă de istorie din Europa, tot mai e loc de dezvăluiri.

Am păstrat nepublicată, de exemplu, o pagină care, sub limbajul de lemn al torționarilor cu epoleți, ascunde oroarea epurării din primii ani ai comunismului.

Povestea întreagă din dosarul lui Ion Diaconescu o găsiți în paginile revistei Evenimentul Istoric.

Alte subiecte din numărul 25 al publicației:

-Maria Tănase, steaua muzicii românești, a flirtat cu serviciile secrete.

-Frații Musulmani, organizația teroristă de care se vorbește atât de mult în zilele noastre, a avut o celulă puternică pe teritoriul României.

-”Uciderea celui de-al treilea Kennedy” a fost o amenințare permanentă pentru FBI și Secret Service din 1968 până în 2009, când ”al treilea Kennedy” a murit de moarte bună. Citiți un dosar din anii ’80 în care este implicată Biserica Satanică.

-Cum a murit Regele Harald în bătălia de la Hastings? Legenda spune că o săgeată l-a lovit în cap, dar este acesta adevărul?

-Molima care i-a speriat pe americani de au ajuns să nu mai pună mâna pe cărți.

Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de senzație, achiziționând Evenimentul Istoric nr 25, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agroramag.ro, în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://evz.ro/concurs-evenimentul-istoric-citeste-raspunde-castiga-2.html 

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola