Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Feriți-vă și de pietre! Mesajul crunt al Rusiei către NATO
Articole online

Feriți-vă și de pietre! Mesajul crunt al Rusiei către NATO

Le ce slujește robotul piatră, inventat de ruși?

E drept, nu e vorba de orice fel de pietre, ci de niște roboți de recunoaștere „deghizați”. Invenția a fost prezentată pentru prima dată într-un videoclip de autorii ei, profesorii și studenții Academiei Forțelor Aeriene din Voronezh. Videoclipul testelor dispozitivului a fost publicat de canalul TV „Zvezda”.

Robotul-poiatră e capabil de supraveghere secretă datorită senzorilor de mișcare. Robotul este activat după declanșarea acestor senzori. Bateriile sale pot funcționa până la 15 ore fără reîncărcare. În tot acest timp, „piatra” poate colecta, procesa și transmite, fără întrerupere, informații către operator, care se poate afla pe o rază de doi kilometri, au precizat reprezentanții academiei.

Ce tehnologie folosește piatra-spion?

Robotul este echipat cu o cameră video în miniatură, o elice și este capabil să își schimbe poziția în funcție de solicitările operatorului care îl controlează. Dezvoltatorii acestui proiect sunt încrezători că vehiculul își va găsi utilitatea în operațiunile de recunoaștere. Mai ales în cazul unui război „de tranșee”, când zona neutră este sub tirul lunetiștilor. Experții militari spun că dezvolatarea acestei piatre-spion a durat trei ani, scrie site-ul expert.ru.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola