Evenimentul Istoric > Articole online > Fenomenele paranormale din Battersea, subiect de scandal în Parlament. „Magia neagră este o infracțiune de drept comun”
Articole online

Fenomenele paranormale din Battersea, subiect de scandal în Parlament. „Magia neagră este o infracțiune de drept comun”

Totul a început de la o cheiță de argint. După ce a încercat-o în diferite încuietori din jurul casei închiriate fără succes, capul familiei Hitchings, un conductor de metrou, a lăsat-o pe masa din bucătărie. În mod misterios, cheia a reapărut a doua zi pe pe patul fiicei sale Shirley. În noaptea aceea, familia Hitchings a fost trezită e un vuiet puternic care părea să vină din podea, tavan și pereți. Era numai începutul unui coșmar care avea să dureze 12 ani.
„Am crezut că acesta va fi sfârșitul”, recunoaște astăzi Shirley Hitchings, care era pe atunci o adolescentă. „Credeam că o să murim cu toții”.

 

Scandal în Parlament pe marginea fenomenelor paranormale

Într-o încercare de a-și scăpa locuința de blestem, Wally Hitchings, pe atunci în vârstă de 47 de ani, a adus un exorcist, dar ritualul a fost înterupt de poliție.
Intervenția oamenilor legii a ajuns în Parlamentul britanic. Deputatul laburist Marcus Lipton, a ridicat problema în Camera Comunelor. El a pretins scuze publice de la ministrul de interne, maiorul Gwilym Lloyd George pentru intervenția poliției. Deloc impresionat, ministrul a refuzat. „Magia neagră este o infracțiune de drept comun”, a declarat Gwilym Lloyd George.
Discutarea acestei misterioase povești în Camera Comunelor a făcut o publicitate imensă acestui caz de bântuire. Curând toată lumea din Marea Britanie avea o opinie despre Poltergeistul din Battersea.

Familia a fost terorizată timp de 12 ani

 

Pentru Shirley, care are acum o vârstă venerabilă, amintirea clipelor de coșmar prin care a trecut pe când era adolescentă este și astăzi înfricoșătoare. Pe vremea aceea locuia împreună cu tatăl ei Wally, mama eu Kitty cu dizabilități, bunica Ethel și un frate mai mare , John.

„Obișnuiam să stăm în bucătărie. Luminile se aprindeau și se stingeau. S-a întâmplat din nou și din nou. Era ca și cum ar fi fost o prezență acolo care te supraveghea tot timpul. ”

Câteva săptămâni mai târziu, obiectele au început să zboare prin camere, fără ca cineva să le atingă.

„Ghivecele și tigăile de pe aragazul din bucătăria și din camera alăturată zburau. Uneori pluteau și coborau pe podea. Alteori se loveau de pereți”.
Papucii tatălui meu, pe care îi ținea lângă șemineu, se mișcau singuri prin cameră. A fost foarte înfricoșător.
Uneori se ridicau de pe podea și pluteau până pe hol, spre ușa din față. Apoi, dintr-o dată, cădeau.”

 

La un moment dat, în timp ce o mână nevăzută încearca să tragă cearșafurile de sub trupul lui Shirley, fata a simțit că începe să leviteze la 6 centimetri deasupra patului. „Pluteam deasupra patului”, își amintește ea. „Când fratele meu John m-a tras în jos, eram rigidă.”
Manifestările paranormale au durat între 1956 și 1968.Au încetat când Shirley s-a căsătorit și s-a mutat la Bognor Regis în West Sussex. De altfel, casa bântuită de Poltergeistul din Battersea a fost demolată cu zeci de ani în urmă, scrie Daily Express.
Nici până astăzi, însă, nimeni n-a reușit să găsească o explicație plauzibilă pentru ciudatul fenomen.

Registration

Aici iti poti reseta parola