Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Femeia-robot construită cu oase de om, cerută de nevastă de magicianul Popjie
Articole online

Femeia-robot construită cu oase de om, cerută de nevastă de magicianul Popjie

Spectatorii de la spectacolele de magie ale lui Popjie vedeau cum Radiana poate face lucruri uimitoare, cum ar fi să co-piloteze un avion, să conducă o mașină, să coacă o plăcintă ori chiar să bărbierească vreun membru mai curajos din asistență.

Totuși, Radiana nu era un robot adevărat. Într-o variantă a iluziei Golemului, în interiorul automatonului se ascunde o persoană în carne și oase.

Asistenta magicianului era o femeie minionă, care folosea mâini adevărate în performanțele sale uimitoare, în timp ce spectatorii se concentrau pe fața Radianei.

Potrivit unui nepot al lui Kathleen, cea care îi dădea viață „robotului”, imaginile acestea au fost surprinse în jurul lui 1927, când asistenta avea 21 de ani, notează VintageNewsDaily.

„Era suficient de scundă pentru a încăpea în interiorul sfinxului și a-i manevra capul, mâinile și picioarele. A lucrat pentru Popjie timp de trei ani. El a cerut-o în căsătorie, însă ea nu a acceptat…”

Registration

Aici iti poti reseta parola