Statele Unite ale Americii, pe mâna unei femei

 

Prima Doamnă a Americii care a avut cu siguranță în mâinile ei puterea, în timpul mandatului prezidențial al soțului ei s-a născut la 15 octombrie 1872.

Numele ei este Edith Wilson.

Edith a fost soția faimosului președinte al Statelor Unite ale Americii Woodrow Wilson, singurul președinte american care avea doctoratul.

Atac vascular cerebral sever

Woodrow Wilson a suferit un accident vascular cerebral sever în 1919, a paralizat și, astfel, a fost aproape complet handicapat.

Soția sa a decis să țină acest detaliu secret față de marele public, și a continuat să exercite atribuțiile zilnice ale mandatului prezidențial aproape pe propriile speze.

A reușit să țină secretă situația soțului ei, lucrând împreună cu medicul personal și cu secretara.

Pentru a nu da nimic de bănuit publicului larg, ei au făcut în așa fel încât în fotografiile oficiale Wilson să fie suficient de bine aranjat pentru a nu se vedea că a suferit o paralizie.

Și au anunțat că președintele nu a fost atât de grav afectat de atacul vascular cerebral.

Au reuşit, timp de un an şi jumătate

Culmea este că au reușit toate astea timp de un an și jumătate, până la finele mandatului prezidențial al lui Woodrow Wilson, care era, de altfel, al doilea.

Primul său mandat se încheiase înainte de acest atac cerebral.

Interesant de notat, scrie history.info, că Edith Wilson era descendenta celebrei prințese amerindiene Pocahontas.

Edith era cu 16 ani mai tânără decât Woodrow Wilson, și a trăit cu 40 de ani mai mult decât el, mai notează sursa citată.

Toate detaliile despre conspirația care l-a ținut ”apt de exercitarea mandatului” pe Woodrow Wilson au fost date în vileag abia după moartea acesteia.