Evenimentul Istoric > Articole online > FDR dă cep la butoaiele cu bere și vin după după 13 ani de prohibiție în SUA
Articole online

FDR dă cep la butoaiele cu bere și vin după după 13 ani de prohibiție în SUA

Această lege instituia o taxă federală pe toate băuturile alcoolice pentru a obține venituri pentru guvernul federal și oferea statelor opțiunea de a reglementa în continuare vânzarea și distribuția de bere și vin.

De altfel, după ce a ajuns președinte, Franklin D Roosevelt și-a făcut un scop din a „potoli setea” celor care l-au votat. Astfel, a apărut Amendamentul 21, numit și „Beer-Wine Revenue Act”, prin care se permite comercializarea, dar și taxarea, băuturilor alcoolice precum berea și vinul. Totuși, legea impunea o limită a concentrației de alcool de doar 3,2%. Legiuitorii au considerat că aceasta era limita pentru a evita „intoxicarea cu alcool”.

Anunțul primei doamne

Pe 3 aprilie 1933, prima doamnă a Americii, Eleanor Roosevelt, ajungea pe prima pagină a zirelor cu anunțul său în care spunea că, la Casa Albă, se va consuma bere. Știrea venea după 13 ani de prohibiție, timp în care alcoolul fusese interzis.

Prohibiția se dovedise dificilă și costisitoare de aplicat și a crescut efectiv traficul ilegal fără a reduce consumul. Într-una dintre primele sale adrese către Congres în calitate de președinte, FDR și-a anunțat intenția de a modifica Legea Volstead cu Legea Veniturilor de bere și vin.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola