Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Fascinanta poveste a ultimilor ninja. Al 21-lea șef al familiei Koga Ban depune armele
Articole online

Fascinanta poveste a ultimilor ninja. Al 21-lea șef al familiei Koga Ban depune armele

Ultimul mare maestru ninja

În 2012, un bărbat pe nume Jinichi Kawakami, care fusese numit în anul anterior profesor la Universitatea Mie pentru a cerceta fenomenul ninja, a recunoscut că este cel de al 21-lea șef al familiei Koga Ban, ultimul mare maestru ninja.

Deși Kawakami nu descinde din clanurile ninja, el spune că învățat arta ucigaților tăcuți pe când era băiat. Maestreu i-a fost un bărbat pe nume Masado Ishida, un vânzător ambulant de medicamente, unul dintre ultimii practicanți de ninjutsu în viață.
Deși mărturisirea lui Kawakami a suprins pe toată lumea, el a fost crescut. Potrivit Japan Times, bărbatul demonstrează niște abilități imposibil de contestat. „Kawakami are ceva ce majoritatea celorlalți pretendenți ninja nu au – o combinație de umilință și erudiție. Ca să nu mai vorbim de unele abilități foarte sofisticate în ceea ce privește artele marțiale ”.
Cel mai bun elev al său, Yasushi Kiyomoto, este singurul care predă din grupul Banke Shinobinoden. Deși conduce un dojo în Sagamihara-shi, prefectura Kanagawa, Kiyomoto nu mai acceptă noi învățăcei.

De altfel, în 2012, Kawakami a decis că nu va numi pe nimeni care să preia conducerea ca mare maestru ninja la moartea sa.[8] „În epoca războaielor civile sau în perioada Edo, abilitățile ninja de a spiona, ucide sau de a prepara medicamente ar fi putut fi utile. Dar acum avem arme, internet și medicamente mult mai bune, așa că arta ninjutsu nu-și are locul în epoca modernă.” a declarat Kawakami pentru BBC News.

La scurt timp după ce Kawakami a recunoscut apartenența sa la tradiția ninja, un alt mare maestru ninja – Masaaki Hatsumi – a ieșit și el din umbră. Nici Hatsumi nu și-a numit un moștenitor, ceea ce face ca, odată cu moartea celor doi, să dispară și ultimii ninja.

Istoria unor umbre

Japonia feudală era împărțită în patru caste – războinici, fermieri, artizani și negustori. Ninja proveneau aproape exclusiv din ultimele trei caste. Nimeni nu știa sub ce identități se ascund.
Kawakami susține că este moștenitorul familiei Koga, unul dintre puținele clanuri de ninja suficient de faimoase pentru a apărea pe scurt în câteva înregistrări oficiale. Bărbatul căruia îi fusese încredințat a început să-l instruiască de când avea șase ani. La început, a crezut că era vorba de un joc. Pe măsură ce a crescut, și-a dat seama că e ceva necurat la mijloc, mai ales când a învățat cum să forțeze încuietori și să se deplaseze fără să facă cel mai mic zgomot. Bănuia că stăpânul său îl pregătea să devină hoț.
Abia la vârsta de optsprezece ani, când i s-a dat acces la vechile suluri ale clanului, Kawakami și-a dat în sfârșit seama care era scopul din spatele pregătirii. Așa că s-a dedicat în artei ninjutsu- a învățat cum să prepare medicamente, să mânuiască arme sofisticate și să escaladeze ziduri în deplină tăcere.
Deși în filme ninja se folosesc tot timpul de shuriken, arma în formă de stea, Kawakami insistă că ninja recurgeau la aceste arme numai în caz de urgență, scrie History of Yesterday.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola