Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Factorul alcool” determină data invaziei rusești în Ucraina. Nu e vorba despre vodcă!
Articole online

„Factorul alcool” determină data invaziei rusești în Ucraina. Nu e vorba despre vodcă!

Ofensiva alcoolului va avea loc de Crăciun

Potrivit lui Oleksiy Arestovich, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, presupusul atac va începe de Crăciunul Catolic (mai exact pe 25 decembrie, când sărbătoresc Națterea Domnului bisericile care au trecut la calendarul gregorian).
Calculul lui Arestovich se bazează pe „factorul alcool”, dar nu vă gândiți la vodcă. Nu e vorba de licoarea care înduflețește trupele rusești. Calculul e mai complicat.
Potrivit lui Arestovich, de Crăciun, țările occidentale vor avea o capacitate de reacție mai scăzută din cauza consumului intens de băuturi alcoolice.

Ziarul ucrainean Strana îi dă dreptate lui Arestovich și consideră că „există o anumită logică aici”, dat fiind că rușilor le mai rămâne o săptămână întreagă îbainte de Anul Nou, iar până la Crăciunul ortodox pe stil vechi este și mai mult”.

Alexey Arestovich a cerut, de asemenea, ucrainenilor să nu creadă zvonurile că Rusia va intra în ofensivă după Anul Nou . „Rușii ne informează în mod deliberat, împingând termenul de pregătire cu două până la patru luni”, a avertizat el.

Criza de la granița poloneză e orchestrată de ruși

Cu ceva timp înainte, Arestovich a dezvoltat în mod creativ ideea secretarului de stat american Anthony Blinken, care a spus că incidentele de la granița polono-belarusă au avut scopul de a distrage atenția de la pregătirile Rusiei pentru o invazie a Ucrainei . Arestovich e de părere că Ucraina este ținta principală a crizei migrației de la granița polono-belarusă.

„Cred că acesta este numai începutul crizei de la granița polono-belarusă. Aceasta se va intensifica . Lukașenko a spus că acolo au fost transferate arme și muniții din Donbass. Cel mai probabil, ei plănuiesc să perpetueze criza pentru a masca pregătirile”, – e de părere consilierul, care a adăugat că încercarea imigranților de a trece granița poloneză este o „operațiune militară a Rusiei”, notează ziarul rusesc  pravda.ru.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola