Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Extraordinara activitate în slujba copiilor a co-autoarei textului melodiei devenite Happy Birthday to You
Articole online

Extraordinara activitate în slujba copiilor a co-autoarei textului melodiei devenite Happy Birthday to You

Deși activitatea depusă de ea a rămas fundamentală pentru dezvoltarea educaţiei preşcolare în SUA, dar și în Rusia, este mult mai cunoscută prin faptul că a scris împreună cu sora sa, Mildred, textul pentru celebra melodie Good Morning to All, care a devenit, cunoscută ulterior pe plan internaţional drept Happy Birthday to You.

Profesoara Patty Smith Hill s-a născut la 27 martie 1868, în Anchorage, Kentucky.

A absolvit Collegiate Institute din Louisville, în 1887, după care s-a alăturat Kindergarten Training School din Louisville, a cărei directoare a devenit ulterior.

S-a dedicat profesiei şi cercetării, susţinând prelegeri, pentru ca apoi să devină lider a International Kindergarten Union, organizaţie înfiinţată în 1892 care se ocupa de pregătirea profesională a educatorilor pentru grădiniţă.

Eforturile sale inovative depuse, la finalul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, pentru dezvoltarea educaţiei în grădiniţă, au determinat pe responsabilii Universităţii Clark să o invite pentru a aprofunda studiile în psihologia copilului.

A studiat la Universitatea din Chicago, rămânând, în acelaşi timp, director al Kindergarten Training School din Louisville.

La Teachers College

Începând cu 1910, Patty Hill a dezvoltat şi a gestionat un departament dedicat pregătirii educatorilor în cadrul Teachers College, desfăşurând mai multe cercetări experimentale, pentru ca apoi să devină coordonatoarea Departamentului pentru educaţia preşcolară şi din 1922 profesor plin.

A organizat reuniuni în care a prezentat concluzii ale cercetărilor sale, a organizat Institutul pentru cercetarea bunăstării copilului în cadrul Teachers College, iar în 1926 a înfiinţat National Association for Nursery Education dedicată educaţiei preşcolare, care în 1964 avea să devină National Association for the Education of Young Children, potrivit www.naeyc.org, citat de Agerpres.

A murit la 25 mai 1946, la New York.

Registration

Aici iti poti reseta parola