Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Execuția lui Sir Walter Raleigh pentru o conspirație împotriva regelui Iacob I în urmă cu 15 ani
Articole online

Execuția lui Sir Walter Raleigh pentru o conspirație împotriva regelui Iacob I în urmă cu 15 ani

Walter Raleigh

Execuția lui Sir Walter Raleigh pentru o conspirație împotriva regelui Iacob I în urmă cu 15 ani

În timpul domniei Elisabetei, Raleigh a organizat trei expediții majore în America, inclusiv prima așezare engleză în America, în 1587 – nefericita așezare Roanoke, situată în actuala Carolina de Nord. Ulterior, Raleigh a căzut în dizgrația Elisabetei după ce aceasta a aflat de căsătoria sa secretă cu Bessy Throckmorton, una dintre domnișoarele sale de onoare, și a fost întemnițat împreună cu soția sa în Turnul Londrei. După ce și-a cumpărat libertatea, Raleigh s-a căsătorit cu Bessy și s-a distanțat de geloasa regină.

După ce Elisabeta a murit în 1603, Raleigh a fost implicat ca dușman al regelui Iacob I și a fost întemnițat cu o condamnare la moarte. Sentința de condamnare la moarte a fost ulterior comutată, iar în 1616 Raleigh a fost eliberat pentru a conduce o expediție în Lumea Nouă, de data aceasta pentru a înființa o mină de aur în regiunea râului Orinoco din America de Sud. 

A invadat și a jefuit teritoriul spaniol într-o perioadă în care Iacob I căuta pacea cu Spania și a fost nevoit să se întoarcă în Anglia fără pradă. Raleigh a fost arestat la ordinul regelui. A fost invocată sentința inițială la moarte pentru trădare și a fost executat la Westminster la 29 octombrie 1618. Este înmormântat în Biserica Sfânta Margareta din Westminster.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola