Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Execuția lui Caligula: detalii neștiute despre viața celui mai odios împărat roman
Articole online

Execuția lui Caligula: detalii neștiute despre viața celui mai odios împărat roman

Nebunia lui Caligula

La șapte luni de la preluarea puterii, Caligula începuse să acționeze ciudat, umblând în haine de mătase și purtând multe bijuterii, acesta mergea pe holurile Senatului, punând oamenii să îi sărute picioarele.

După un timp, Caligula devenise periculos, începând să execute ofițeri militari și militari de rang înalt, atât prieteni, cât și dușmani. La un moment dat, în timpul unui sacrificiu de animale, Caligula și-ar fi scos ciocanul destinat animalelor și l-ar fi îndreptat spre un preot din apropiere, lovindu-l până când a murit.

Credința lui Caligula că putea scăpa cu orice s-a extins dincolo de acel moment cu preotul nevinovat. Împăratul, din cauza stilului de viață opulent, s-a trezit într-o zi că nu mai are finanțe, motiv pentru care s-a orientat înspre șantaj și furt, alungând familiile romane înstărite din casele lor.

Asasinat de ajutoarele sale

Lui Caligula i s-a părut interesantă această practică, motiv pentru care a decis să vadă cum trăiau oamenii și în alte imperii, așa că a dus o armată în Galia, unde a jefuit localnicii înainte de a se îndrepta spre Marea Britanie. Cu toate acestea, când au ajuns pe coastă, el le-a ordonat soldaților să se oprească și să adune scoici, susținând că sunt prada oceanului pe care l-a cucerit.

În ciuda scoicilor și a veștilor despre stăpânirea lui Caligula asupra oceanului, el nu a avut parte de o primire călduroasă la întoarcerea în propriul regat. Îi enervase atât de mult pe cei din elita orașului încât, după doar patru luni după întoarcerea din Galia, a fost asasinat de garda pretoriană, care a procedat la fel și cu soția și fiica sa, pentru a evita posibilitatea unei răzbunări.

Registration

Aici iti poti reseta parola