Evenimentul Istoric > Articole online > Evenimentul Istoric aniversează 3 ani! Descoperă care sunt subiectele ediției speciale!
Articole online

Evenimentul Istoric aniversează 3 ani! Descoperă care sunt subiectele ediției speciale!

Cea mai mare revistă de istorie din Europa, Evenimentul Istoric aniversează luna aceasta 3 ani de la prima apariție. Ediția specială se poate găsi începând de astăzi la punctele de difuzare a presei, iar pentru a marca aniversarea, revista vine la pachet cu un biblioraft cadou.

În noul numărul aniversar, Evenimentul Istoric, disponibil de astăzi, la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro afli mai multe despre ”Cazul Pollard: Povestea senzațională a spionului israelian care a îngenuncheat America”.

Jonathan Pollard, cetăţean american, provenind dintr-o familie de evrei din Galveston, Texas, a căutat tot timpul să urmeze exemplul tatălui său, care se pare că a fost agent pe bază de contract al CIA, dar strădaniile sale s-au lovit de reținerile manifestate de CIA care l-au refuzat. Pollard a reușit să se angajeze în anul 1979 ca analist în Marina SUA în cadrul Comandamentului de Informații, unde a fost considerat un ”analist genial și un angajat excepțional”.

Astfel, Pollard și-a desfășurat activitatea în Oficiul de Informații Operaționale de Teren al Marinei (NFOIO), un birou al Comandamentului de Informații Navale (NIC), apoi în cadrul Diviziei Navale de Suprafață a Centrului de Spionaj Naval (NISC). Care au fost motivele pentru care CIA l-au respins ca agent și alte informații descoperiți în articolul complet din revista Evenimentul Istoric.

Utopia unirii Ungariei cu România sub Regele Ferdinand, face parte din categoria subiectelor interesante care se pot găsi în revista Evenimentul Istoric. În Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri – devenită bestseller în România și Republica Moldova, în anul 2018 –, a fost publicat un document inedit, care a stârnit emoție istorică și pasiune politică. Este vorba despre telegrama nr. 5.461 din 1 decembrie 1919, înregistrată la Registratura Generală a Ministerului Afacerilor Străine al Regatului României sub nr. 18.344 din 3 decembrie 1919, expediată de către Iuliu Maniu, în calitate de președinte al Consiliului Dirigent al Transilvaniei, Banatului și ținuturilor românești din Ungaria, ministrului afacerilor străine de la București, diplomatul Nicolae Mișu, privind informațiile furnizate de către avocatul Ioan Erdélyi, președintele Consiliului National Român din Budapesta, despre atitudinea intelighenției maghiare favorabilă încoronării regelui Ferdinand I de România ca rege al Ungariei.

În ediția aniversară din luna februarie este expusă și modalitatea prin care Ana Blandiana și Mihai Stănescu au fentat cenzura. Cenzura ideologică a reprezentat o realitate dură și vizibilă a perioadei comuniste, vizând în primul rând modalitățile de proliferare largă a ideilor și opiniilor, respectiv presa scrisă și audio-vizuală, sistemele editorial și expozițional, arta cinematografică și cea a spectacolului.

După venirea la conducerea partidului și statului a lui Nicolae Ceaușescu, mai ales după Plenara CC al PCR din 3-5 noiembrie 1971, în contextul demersurilor pentru extinderea controlului partidului comunist asupra întregii societăți, a început să se intensifice controlul ideologic în instituțiile de presă, științifice și cultural-artistice. Câte nivele ale cenzurii ideologice au fost create și care au fost acestea, dar și schimbările și esecurile sistemului aflați din noul număr al revistei Evenimentul Istoric.

Caută ediția aniversară a revistei Evenimentul Istoric ce conține un biblioraft cadou la punctele de difuzare a presei sau comand-o online pe www.agoramag.ro 

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente, mai multe detalii aflați accesând https://bit.ly/3pS8eu5

Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.

Registration

Aici iti poti reseta parola