Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Este Joe Biden „apt mental” să conducă SUA? Ce spun sondajele din SUA
Articole online

Este Joe Biden „apt mental” să conducă SUA? Ce spun sondajele din SUA

Sondajele de opinie au devenit cea mai mare durere de cap a președintelui american Joe Biden. Toate arată același lucru- Joe Biden și Partidul Democrat au o mare problemă, iar alegerile care se apropie s-ar putea transforma într-un dezastru.

Americanii nu mai au încredere în Joe Biden

Un sondaj publicat miercuri de Gallup arată că numai patru americani din zece aprobă modul în care președintele american gestionează treburile țării. Deși cifrele sunt alarmante, ele se încadrează în estimărilew făcute în ultimele luni. Săptămîna trecută, însă, un sondaj Quinnipiac a înregistrat o cotă de aprobare de numai 33%. Casa Albă a decis să-l ignore, considerându-l o anomalie.
De altfel, președintele Joe Biden, presat de întrebările jurnaliștilor, a ales singura strategie prin care își mai poate apăra imaginea. „Nu cred sondajele”, a declarat Joe Biden, când a fost rugat de reporterul James Rosen să comenteze rezultatele unui sondaj de opinie care punea sub semnul întrebării sănătatea sa psihică.

Este Joe Biden „apt mental” să conducă Statele Unite ale Americii?

Enervarea președintelui e explicabilă. Sondajul publicat de Politico-Morning Consult a constata că 49% dintre alegătorii înregistrați nu sunt de acord cu afirmația „Joe Biden este apt mental”, doar 43 afirmând că e capabil să-și îndeplinească atribuțiile.
O problemă foarte gravă pentru actualul președinte și partidul care l-a propulsat în cea mai înaltă funcție în stat este că până și alegătorii democrați înregistrați au dubii cu privire la capabitățile cognitive ale lui a lui Biden.
Într-o rară și neobișnuit de lungă (114 minute) întâlnire cu presa, Biden a apărat realizările primului său an de mandat.

Joe Biden susține că a avut de gestionat un an foarte greu

Președintele Joe Biden susțiune că administrația pe care o conduce a „depășit” așteptările într-un prim an marcat de mari probleme. Biden și-a apărat, de asemenea, decizia cu privire la retragerea din Afganistan. El a numit asceastă țară „cimitirul imperiilor”, adăugând că sumele uriașe pe care SUA le cheltuia în Afganistan nu erau sustenabil. „Nu există nicio modalitate ușoară de a ieși din Afganistan după 20 de ani”, a declarat președintele, notează Daily Express

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola