Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Eroare majoră de calcul a lui Biden. Amiralul american trage semnalul de alarmă
Articole online

Eroare majoră de calcul a lui Biden. Amiralul american trage semnalul de alarmă

Există riscul unui „război total, fără sfârșit”

„Visul lui Joe Biden de a-l vedea căzând pe Putin” ar putea transforma conflictul într-un „război total, fără sfârșit”.
Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, tensiunea dintre Rusia și Occident continuă să escaladeze. Temerile cresc și în ceea ce privește amenințarea din partea Chinei.
Statele Unite poate să se implice doar într-unul dintre cele două conflicte, potrivit șefului american de operațiuni navale, amiralul Mike Gilday.

El a avertizat că flota marinei americane este prea mică pentru a putea face față la mai mult de un conflict.

Gilday a spus Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA: „În acest moment, forța nu este dimensionată pentru a face față la două conflicte simultane”.

El a spus că Marina ar putea face față unei singure operațiuni de luptă și ar putea ține doar un al doilea adversar la distanță. Numai că, foarte probabil, Ucraina s-ar putea să aibă nevoie de ajutorul Marinei SUA, mai ales că Marina Rusă începe să desfășoare acțiuni împotriva Ucrainei.

 

Rusia a pierdut până la cinci nave în acțiune, inclusiv nava sa de debarcare din clasa Aligator, care ar fi fost distrusă pe 24 martie.

Crucișătorul din clasa Slava Moskva despre care se spune că este unul dintre cele mai importante din punct de vedere strategic, a fost lovit de două rachete Neptune pe 13 aprilie.

SUA nu poate face față unui dublu conflict

Dar dacă SUA intervine împotriva Rusiei, Gilday susține că SUA ar avea mari dificultăți să facă presiuni asupra Chinei pentru că nu are suficiente submarine, portavioane, nave amfibii și distrugătoare pentru a face față ambelor conflicte.

Marina SUA are în prezent 298 de nave, dar Gilday a adăugat că țara ar trebui să-și extindă flotă hibridă la 500 de nave până în 2045. Avertismentul vine în momentul în care oficialii americani de informații au avertizat că China „munceste din greu” pentru a prelua controlul Taiwanului.

Directorul de Informații Naționale, Avril Haines, a declarat Comitetului pentru Servicii Armate a Senatului: „(China) lucrează din greu pentru a ajunge la sitruația în care armata ei este capabilă să facă față intervenției noastre din Taiwan”.

Unii experți au sugerat că China ar putea evita preluarea Taiwanului folosind forța militară și ar putea opta să o facă în mod pașnic.

Șeful Agenției de Informații pentru Apărare, generalul locotenent Scott Berrier a spus: „Cred că (Republica Populară Chineză) ar prefera să nu facă acest lucru cu forța, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola