Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Erdogan și-a găsit nașul! Cel mai crunt musulman al lui Putin i-a pus gând rău
Articole online

Erdogan și-a găsit nașul! Cel mai crunt musulman al lui Putin i-a pus gând rău

De parcă n-ar fi avut suficienți dușmani, președintele turc Revep Erdogan a făcut o mișcare care l-a scos din sărite pe unul dintre cei mai crunți apropiați ai lui Putin.

E vorba de Ramzan Kadyrov, ceâl care stăpânește Cecenia cu o mână de fier în numele lui Putin și al Federației Ruse. Dar Kadyrov nu e cunoscut numai pentru lupta fără cruțare pe care o duce împotriva gherilelor islamiste, ci și pentru eliminarea adversarilor și criticilor săi, indiferent pe ce meridian al lumii se află aceștia.

 

Scandal mare din cauza unui parc

Culmea, supărarea lui Ramzan cel Groaznic pe Erdogan a pornit de la un parc, mai precis de la numele pe care turcii l-au dat parcului, Acțiunile autorităților turce amenință relațiile diplomatice ruso-turce, a declarat șeful Ceceniei, Ramzan Kadyrov, după ce a aflat că parcul din Körfez poartă numele primului președinte al Ceceniei independente Dzhohar Dudayev. Mai mult, pe Kadyrov l-a scos probabil din sărite că la ceremonia din Turcia au luat parte reprezentanți ai diasporei din Caucaz, ai organizațiilor publice caucaziene și ai diasporei cecene din Europa.

De ce-l supără pe Kadyrov amintirea lui Djohar Dudayev

Reprezentant al cecenilor pro-ruși, Kadyrov este implicat într-un război pe viață și pe moarte cu cu gheilele islamiste care înceracă să instaureze un emirat islamic în Caucaz. Simbolul acestei mișcăti pro-independență este Djohar Dudayev. General-maior de aviație al Uniunii sovietice, Dudayev a condus la începutul anilor 90 mișcarea de secesiune a Ceceniei de Uniunea Sovietică și Federația Rusă. , Primul președinte al Ichkeriei (numele Ceceniei Independente) (1991-1996), comandant suprem în timpul Primului Război Cecen, Dudayev a fost ucis în noaptea de 22 aprilie 1996 în apropiere de satul Gekhi-Chu de o rachetă ghidată a forțelor rusești.
Republica Cecenă Ichkeria i-a supraviețuit lui Dudayev și a fost lichidată de trupele rusești abia în 2000.

După știrea despre deschiderea parcului Dudayev în Turcia, reprezentanții parlamentului cecen, ai organelor de drept și ai clerului s-au îndreptat către Kadyrov „cu cererea de a răspunde la acțiunile autorităților turce, care cinstesc oameni care au comis crime în Rusia, iar apoi aruncă cu noroi în conducerea întregii țări pe internet ”, a scris șeful republicii pe Telegram.

Kadyrov a cerut Ministerului rus al Afacerilor Externe „să acorde atenție acestui lucru și să ia măsuri diplomatice preventive împotriva unor astfel de manifestări”. „Acțiunile actuale ale autorităților turce reprezintă o amenințare directă la adresa relațiilor ruso-turce care s-au dezvoltat de secole”, susține Kadyrov.

Avertisment pentru Erdogan

Șeful Ceceniei i s-a adresat direct președintelui turc Recep Tayyip Erdogan : „Fie obțineți statutul de stat care susține public teroriștii, fie susțineți relații transparente și oneste cu Federația Rusă, fără a vă afirma convingerile pe la spate”, a scris Kadyrov.

Kadyrov a mai anunțat că Cecenia își rezervă „dreptul de a riposta”, amenințănd că va folosi numele lui Abdullah Ocalan, conducătorul legendar al Partidului Muncitorilor din Kurdistan, care ispășește o închisoare pe viață într-o închisoare turcească.
„De exemplu, în acest caz este destul de logic și politic în „oglindă” din partea noastră să perpetuăm la Groznîi numele fondatorului Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Abdullah Ocalan”, a scris șeful cecen.

Abdullah Ocalan este o figură politică și militară kurdă de primă mărime. A condus lupta armată împotriva turcilor, al cărei scop final era proclamarea unui stat independent al Kurdistanului. Din 1999, el se află în închisoare de pe insula Imraly, scrie kavkaz-uzel.eu.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola