Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Elveția îi dă un ajutor nesperat lui Putin, Lovitură grea pentru americani
Articole online

Elveția îi dă un ajutor nesperat lui Putin, Lovitură grea pentru americani

Elveția „eliberează” banii Rusiei

Autoritățile din țara cantoanelor au ridicat restricțiile pentru o sumă de 3,4 miliarde de dolari, potrivit Reuters , care îl citează pe președintele Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice , Erwin Bollinger .

„Nu putem îngheța fonduri dacă nu avem suficiente motive. Fondurile trebuie eliberate dacă nu există dovezi că activele sunt deținute sau controlate direct de o persoană sancționată”, a recunoscut oficialul.

E vorba de mai mult de jumătate din activele rusești înghețate de Elveția

Volumul activelor Rusiei înghețate de Elveția se ridică acum la aproximativ 6,3 miliarde de dolari.
Mișcarea elvețienilor nu e privită cu ochi buni de americani. De alfel, încă de la începutul lunii mai, comisia americană care se ocupă de problemele de securitate, cooperare și drepturile omului în Europa a numit Elveția „principalul complice al dictatorului rus Vladimir Putin și al acoliților săi”. Mai mult, potrivit comisiei, „legile elvețiene” privind secretul bancar au fost folosite pentru a ascunde și proteja veniturile din infracțiunile rușilor.

Guvernul elvețian a negat acuzațiile „în cei mai puternici termeni”, iar președintele elvețian Ignazio Cassis , într-o conversație telefonică cu secretarul de stat american Anthony Blinken, a cerut guvernului american să corecteze imediat aceste acuzații, scrie Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola