Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Eliza Lynch, amanta liderului paraguayan Francisco López care a devenit una dintre latifundiarele țării
Articole online

Eliza Lynch, amanta liderului paraguayan Francisco López care a devenit una dintre latifundiarele țării

Eliza Lynch

Eliza Lynch, amanta liderului paraguayan Francisco López care a devenit una dintre latifundiarele țării

Oamenii care văd în perioada președinției lui Francisco López ca un moment de vârf al istoriei țării lor aleg să vadă în amanta lui Lopez o vizionară care a dus la renașterea națiunii. Eliza Lynch era o femeie seducătoare, o mare creatoarea de intrigi, care a alimentat orgoliul iubitului ei și l-a încurajat să meargă în aventuri militare dezastruoase, care l-au întors împotriva propriei sale familii și au făcut din el un criminal, pentru mulți paraguayeni conducerea lui López fiind un eșec, un rezultat al sadismului și al aroganței.

Fiica doctorului presbiterian John Lynch și a Adelaide Schnock, Eliza Alicia Lynch s-a născut la 20 iunie 1835 în comitatul Cork, Irlanda. Eliza s-a căsătorit cu un chirurg militar francez când avea 15 ani, în 1850, după ce familia s-a mutat la Paris în 1847. Eliza l-a cunoscut pe López în 1853, după divorț. Eliza trebuie să îi fi părut o frumusețe lui López, care era un bărbat scund și neatrăgător.

Lynch a rămas însărcinată când López era programat să plece în Paraguay

López, copleșit de iubire, i-a oferit Elizei banii pentru a călători cu el în America de Sud. La scurt timp după ce a sosit la Buenos Aires, în octombrie 1855, Eliza Lynch a născut primul dintre cei cinci fii ai săi. Cu farmecul și comportamentul său lasciv, Eliza a devenit rapid o atracție în capitala Asunción. A fermecat, dar a și șocat lumea bună a țării când a adus cu ea mâncare franțuzească, îmbrăcămintea și arta.

În timpul războiului, López și-a făcut amanta cea mai mare proprietară din Paraguay, dăruindu-i vaste suprafețe de pământ, inclusiv o serie de ferme profitabile și peste 20 de case pentru uz personal. Dar soarta ei a fost legată de a lui, iar toate proprietățile lui López au fost confiscate la câteva zile după moartea lui. A fugit la Paris, dar nu fără să ia cu el bijuterii valoroase și bani. Mai târziu, când s-a întors în Paraguay pentru a-și revendica pământurile, a fost deportată la Paris și a murit acolo în 1886.

Registration

Aici iti poti reseta parola