Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un elicopter al forțelor israeliene a împușcat din greșeală câțiva petrecăreți la festival. Soldații erau în căutarea teroriștilor Hamas
Articole online

Un elicopter al forțelor israeliene a împușcat din greșeală câțiva petrecăreți la festival. Soldații erau în căutarea teroriștilor Hamas

atacuri aeriene în Fâșia Gaza

Sursa a declarat pentru Haaretz că investigația poliției lor acuză că un elicopter de luptă al IDF a tras asupra teroriștilor după ce a ajuns la fața locului. În timp ce îi viza pe teroriști, elicopterul ar fi împușcat și participanții la festival.

Presupusa debandadă a fost relatată de ziarul israelian Haaretz, citând o sursă din cadrul poliției

Business Insider a luat legătura cu Josh Breiner, jurnalistul Haaretz care a dezvăluit această poveste, pentru a face un comentariu.

La festival au fost ucise 364 de persoane, o treime din numărul victimelor atacurilor teroriste coordonate de militanții Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, potrivit NYT.

Conform evaluării securității israeliene, Hamas nu a avut cunoștință în prealabil de festivalul de muzică Nova de lângă Kibbutz Re’im și l-a vizat în mod spontan după ce s-a infiltrat la granița cu Gaza.

Festivalul trebuia inițial să se încheie vineri seară și s-a prelungit până sâmbătă, potrivit Haaretz.

Aproximativ 3.500 de persoane au participat la festival, desfășurat la cinci kilometri de granița cu Gaza.

Pe lângă victime, zeci de participanți la festival au fost răpiți și duși în Gaza. O înregistrare video cu Noa Argamani, în vârstă de 25 de ani, fiind urcată pe o motocicletă de către militanți în timp ce își chema iubitul, a devenit virală pe rețelele de socializare.

Miniștrii din țările arabe se vor deplasa în China pentru a face presiuni în vederea încetării războiului

Miniștrii din lumea arabă și islamică vor începe mâine un turneu internațional. Scopul acestuia este de a obține sprijin internațional pentru a pune capăt războiului dintre Israel și Hamas în Gaza.

Turneul va fi primul pas în punerea în aplicare a deciziilor la care s-a ajuns în cadrul unui summit comun arab și islamic desfășurat la Riyadh la începutul acestei luni, au declarat oficialii.

„Prima oprire va fi China”, a declarat ministrul de externe al Arabiei Saudite, prințul Faisal bin Farhan, într-o înregistrare video postată pe contul X al Ministerului de Externe. El a adăugat că vor merge apoi la „o serie de capitale” cu mesajul că „trebuie să existe imediat o încetare a focului”, precum și livrarea de ajutor umanitar.

Registration

Aici iti poti reseta parola