Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > El e generalul în care Putin își pune toate speranțele!
Articole online

El e generalul în care Putin își pune toate speranțele!

Cine e generalul Dvornikov?

De astăzi, toate trupele de pe teatrul ucrainean vor asculta ordinele generalului Alexandru Dvornikov. Pentru Kremlin, acest nume este o garanție absolută. Dvornikov i s-a încredințat, în septembrie 2015, începerea misiunii în Siria. O alegere care s-a dovedit a fi una câștigătoare. Dvornikov a răsturnat soarta conflictului din Siria, i-a lovit teribil pe rebelii islamiști și a pus bazele eliberării Alepului. Acest succes i-a adus, în 2016, onoarea de Erou al Federației Ruse oferită de însuși Vladimir Putin și promovarea în funcția de comandant al districtului de sud al Rusiei.

Ce așteaptă Putin de la generalul care l-a salvat pe Bashar al-Assad

Dvornikov este însă chemat să remedieze erorile din primele 45 de zile de război când absența unei singure comenzi a făcut aproape imposibilă coordonarea dintre unități. Din acest punct de vedere, sprijinul aerian limitat garantat coloanelor rusești care au rămas expuse atacurilor ucrainene este exemplar, în timp ce elicopterele, dronele și avioanele de luptă păreau să ignore mai degrabă decât să protejeze ofensiva.

 

În alte cazuri, a existat chiar o lipsă de coordonare între departamentele (unități aeropurtate, forțe speciale, vehicule blindate) angajate pe același front sau în aceeași operațiune. O problemă evidențiată de pierderea a cel puțin șase generali obligați să meargă în zonele frontului pentru a restabili liniile de comandă compromise de comunicațiile slabe și lipsa de coordonare între unități. În acest context, numirea lui Dvornikov este, de asemenea, un semn de nemulțumire față de ministrul Apărării Serghei Șoigu și șeful de stat major Valerij Gerasimov, arhitecți de necontestat până acum ai Operațiunii Speciale.operațiune pe care acum Dvornikov trebuie să o închidă cât mai repede, garantând cel puțin cucerirea lui Mariupol și a tuturor celorlalte teritorii aparținând administrativ republicilor autoproclamate Lugansk și Donețk.
Dar pe lângă termene foarte strânse, Dvornikov va trebui să se ocupe și de modalitățile ofensivei. În Siria, vânătoare-bombardiere, rachete și artileria au fost suficiente pentru a neutraliza apărarea islamistă. În Ucraina, pe de altă parte, Dvornikov se trezește într-un scenariu de război extrem de mediatizat, în care exploziile mediatice ale crimelor de război cântăresc atât de mult cât bombele aruncate asupra inamicului. Mai ales dacă comandantul șef devine singura țintă, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola