Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Egiptul își mută capitala în orașul fără nume
Articole online

Egiptul își mută capitala în orașul fără nume

La începutul acestui an, președintele egiptean el-Sissi, care a preluat mandatul în 2014, a declarat că inaugurarea acestei capitale va marca nașterea unei noi republici în Egipt.

Proiectele faraonice ale președintelui Abdel-Fattah el-Sissi

Noua capitală administrativă, al cărei proiect a fost lansat în 2015, este emblematică pentru mega-proiectele președintelui egiptean Abdel-Fattah el-Sissi.

El-Sissi a instruit guvernul să înceapă să își mute birourile într-un district guvernamental din noua capitală începând cu decembrie, a declarat Bassam Radi, purtătorul de cuvânt al președintelui, într-o declarație postată online.

Orașul fără nume va fi o capitală a recordurilor

Situată la 45 de kilometri (27,96 mile) est de Cairo, noua capitală se întinde pe 170.000 de acri. Conform planificării, ea urmează să găzduiască parlamentul, un centru de afaceri, un aeroport, un mare parc public și cel mai înalt turn din Africa.

Când va fi finalizată, capitala încă nenumită va găzdui aproximativ 6,5 milioane de oameni. Capitala a fost construită pentru a reduce presiunea asupra orașul Cairo, care este suprapopulat Cairo, susțin oficialii guvernamentali potrivit Daily Sabah.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola