Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Egalitatea de gen distruge o tradiție de peste 1.000 de ani
Articole online

Egalitatea de gen distruge o tradiție de peste 1.000 de ani

Catedrala din oraşul german Regensburg, celebră pentru corul ei de băieţi, renunţă la o tradiţie veche de 1.000 de ani şi va înfiinţa un cor separat, format din fete.

„Suntem nerăbdători ca pe viitor să primim fete în şcoala noastră, pentru a le oferi oportunităţile noastre deosebite”, a anunţat marţi Christian Heiss, directorul corului bisericii din oraşul bavarez.

Unitatea de învăţământ – unde băieţii urmează cursuri obişnuite, dar şi ore de educaţie muzicală – va demara înscrierea fetelor începând cu anul academic 2022-2023.

Corul de băieţi, celebru în lumea întreagă şi cunoscut sub denumirea Regensburger Domspatzen (Vrăbiile Catedralei Regensburg), va fi menţinut în forma sa actuală.

Este cel mai vechi cor de băieţi din lume şi a fost înfiinţat în anul 975.

Un astfel de anunţ era de aşteptat, întrucât directorul Christian Heiss a anunţat schimbări încă de acum doi ani, după preluarea funcţiei.

Acesta a subliniat însă că nu vor fi făcute schimbări în structura corului de băieţi. „Regensburger Domspatzen va rămâne corul catedralei sub forma unui cor de băieţi”, a reiterat el marţi, potrivit Agerpres.

Potrivit tradiţiei, episcopul Wolfgang al oraşului Regensburg a înfiinţat şcoala care funcţionează pe lângă catedrală în anul 975. „Structurile liturgice ale serviciilor religioase din catedrală sunt o parte importantă din sarcinile elevilor”, a descris episcopia Regensburg istoria acestui cor.

Catedrala Sfântul Petru din Regensburg, numită, în mod obișnuit, Catedrala din Regensburg sau Domul din Regensburg (în germană Regensburger Dom), este cea mai mare biserică din orașul Regensburg și catedrală a Diecezei de Regensburg.

Biserica, a cărei construcție a început în 1273, constituie un prim exemplu de arhitectură gotică în Germania meridională

Registration

Aici iti poti reseta parola