Evenimentul Istoric > Articole online > Duminică 28 februarie 2021 – Vremea în România
Articole online

Duminică 28 februarie 2021 – Vremea în România

Procesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi îndeosebi în regiunile sudice, însã valorile termice, la scara întregii ţãri, se vor situa în jurul celor normale.

Cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii. Ziua, acestea vor fi slabe cantitativ şi se vor semnala cu totul izolat, la munte unde va ninge, precum şi în est şi sud-est unde vor fi mai ales ploi.

Noaptea, precipitaţiile se vor semnala local în nord şi la munte şi pe arii restrânse în centru, şi vor fi sub formã de ninsoare, în est vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitaţii mixte şi izolat se poate forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde se vor depãşi la rafalã 80…90 km/h, ziua în est şi pe arii mai restrânse în centru, iar noaptea în nord-est, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi valori în jurul a 13 grade izolat în Oltenia, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între -3 şi 0 grade.

În București, rocesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi atât la valorile diurne cât şi la cele nocturne, astfel cã temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de -1…0 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre valori în jurul a -3 grade.

Cerul va avea înnorãri şi doar trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe, ziua sub formã de ploaie, iar noaptea mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA