Evenimentul Istoric > Articole online > Duminică 27 Decembrie 2020 – Vremea în România
Articole online

Duminică 27 Decembrie 2020 – Vremea în România

În special la începutul zilei, vor mai fi ninsori şi lapoviţă în sud-vest, centru şi est, la deal şi la munte şi izolat în rest, apoi în mare parte a ţării vor predomina ploile, ce vor depune pe alocuri polei, cu probabilitate mai mare în Moldova, nordul Munteniei şi zonele montane.

În jumătatea de sud se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, ce vor depăşi 20…30 l/mp în Carpaţii Meridionali şi Dealurile Subcarpatice. Vântul va sufla tare la munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h şi va avea intensificări locale şi temporare şi în restul teritoriului, în special în sud şi sud-vest şi în regiunile estice.

În cursul zilei valorile de temperatură vor fi între -1…0 grade în Moldova şi estul Transilvaniei și 10…12 grade în sudul Dobrogei; noaptea, pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, în multe zone din ţară se vor înregistra temperaturi comparabile sau chiar mai ridicate decât cele diurne, iar minimele vor fi cuprinse în general între 0 și 9 grade. Local, mai ales noaptea, se va forma ceaţă.

În Bucuresti, vremea va fi în general închisă. În primele ore vor mai fi posibile precipitaţii mixte, apoi va ploua moderat cantitativ.

Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h. Pe parcursul zilei temperatura aerului se va menține la valori de 2…3 grade, însă noaptea, pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, se vor înregistra 6…7 grade.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola