Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Doliu la Hollywood: A murit un monstru sacru
Articole online

Doliu la Hollywood: A murit un monstru sacru

Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, Orson Welles, Martin Scorsese… Actorul originar din New Jersey a jucat sub bagheta celor mai mari regizori din lume.

Moartea sa, după o carieră care numără șaizeci de filme și se întinde de-a lungul a șaptezeci de ani, a fost confirmată pentru New York Times de către producătorul Dean Hargrove, un vechi prieten al lui Normal Lloyd.

Născut pe 8 noiembrie 1914, Lloyd a făcut primii pași în teatru în anii 1930, emoționând o întreagă generație cu interpretarea sa fascinantă, în 1937, a poetului Cinna, în faimoasa piesă Iulius Cezar a lui Orson Welles.

Performanța sa excepțională în acest spectacol, jucat în Italia lui Mussolini, i-a adăugat recunoașterea ca actor.

Norman Lloyd a jucat și rolul unui nazist în 1942, în Coloana a cincea, în regia lui Alfred Hitchcock.

Cu această ocazie, o prietenie solidă se va lega între regizorul britanic și actorul american.

Vor urma roluri importante, în special în Spellbound (1945) de Hitchcock, în Luminile rampei (1952) de Charlie Chaplin și în Omul din sud (1945) în regia lui Jean Renoir.

În cursul carierei sale, Norman Lloyd va trece și în spatele camerei de luat vederi, devenind realizator și producător de emisiuni de televiziune.

Însă nu va sta niciodată departe de platourile de filmare, jucând până la o vârstă înaintată. Astfel Lloyd a apărut într-un episod al serialului Modern Family, în 2010, precum și în filmul Crazy Amy, regizat de Judd Apatow, în 2015, când trecuse de o sută de ani.

Urmăriți mai jos imagini de la cea de a 105-a aniversare a lui Norman Lloyd și discursul pe care l-a rostit actorul:

 

Registration

Aici iti poti reseta parola