Evenimentul Istoric > Articole online > Doliu în Armata Română. A murit un general înconjurat de multe mistere. Presupusul unchi al lui Liviu Dragnea
Articole online

Doliu în Armata Română. A murit un general înconjurat de multe mistere. Presupusul unchi al lui Liviu Dragnea

Mihai Fifor, fostul ministru al Apărării, a anunțat pe pagina sa de Facebook moartea generalului Marin Dragnea. Veteran din Al Doilea Război Mondial, un om respectat dar și contestat, Marin Dragnea a vut o viață plină de evenimente care fac parte din istoria noastră modernă.

Pentru început reproduc mesajul de condoleanțe transmis de Mihai Fifor:

”A plecat dintre noi unul dintre simbolurile Armatei Romaniei, erou al celui de-al doilea razboi mondial, luptator neobosit pentru drepturile veteranilor de razboi, un om cat o carte de istorie a neamului nostru, generalul Marin Dragnea.

Eroii nu mor niciodata!

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace!

Marin Dragnea a devenit copil de trupă la 12 ani. La vârsta de 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est cât și din cea de Vest.

A fost rănit la Stalingrad, fiind salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier la Stalingrad.
În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari a suferit a doua rănire gravă, la brațul stâng, pe care era să-l piardă, râmânând cu un grad de invaliditate din acest motiv.

În anul 1943 a absolvit Școala de Ofițeri de Infanterie, iar după război, Școala Superioară de Război (1952) și Academia Superioară de Comandă și Stat Major (1954).

A îndeplinit funcții de comandă timp de 55 de ani, din care 12 ani a fost și Președinte al Sportului Românesc (C.N.E.F.S.) și al Comitetului Olimpic Român (1973-1985).

Pentru faptele de vitejie pe câmpul de luptă a fost decorat cu Steaua României, Coroana României, Virtutea Militară și Bărbăție și Credință.

Din anul 1990 era președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.”

Detalii explozive din viața generalului dispărut

Generalul Marin Dragnea își leagă numele de unul dintre cele mai stranii scandaluri din perioada comunistă. Din cauza Mișcării Transcendentale, s-a ajuns la un moment dat ca orice activitate legată de artele marțiale să fie interzisă în Republica Socialistă România! Cine a semnat ordinul? Cum de Elena Ceaușescu s-a supărat pe practicanții de yoga, judo sau karate? Toate răspunsurile le găsiți în materialul de mai jos.

Și, mai ales, răspunsul la întrebarea care i-a frământat pe mulți: a fost sau nu generalul Marin Dragnea unchiul lui Liviu Dragnea?

Yoga, Judo și Karate, interzise în România! Citește aici!

Registration

Aici iti poti reseta parola