Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Doar Putin poate rezolva impasul Rusia-Ucraina, afirmă Olaf Scholz
Articole online

Doar Putin poate rezolva impasul Rusia-Ucraina, afirmă Olaf Scholz

Scholz și Putin

Doar Putin poate rezolva impasul Rusia-Ucraina, afirmă Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că responsabilitatea de a pune capăt războiului din Ucraina îi revine în continuare președintelui rus Vladimir Putin.

„După părerea mea, este necesar ca Putin să înțeleagă că nu va reuși cu invazia și agresiunea sa imperialistă și că trebuie să își retragă trupele. Aceasta este baza pentru discuții”, a declarat el într-un interviu difuzat duminică în cadrul emisiunii „Fareed Zakaria GPS” de la CNN.

Liderul german a recunoscut că războiul dintre Rusia și Ucraina, care durează de un an, a ajuns într-un impas care provoacă daune enorme Ucrainei. Dar a spus că nu îi va presa pe ucraineni să facă compromisuri incomode.

„Nu va exista nicio decizie fără ucraineni”, a declarat Scholz, afirmând că Putin a judecat în mod clar greșit „puterea Ucrainei”, precum și „unitatea” „tuturor prietenilor Ucrainei” în provocarea invaziei rusești, care a început în februarie 2022.

El a adăugat:

„Este foarte greu de judecat care vor fi următoarele lucruri care se vor întâmpla în Ucraina, dar există un lucru care este absolut clar: vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor financiar, umanitar, dar și cu arme.”

Vorbind cu Zakaria, Scholz a spus, de asemenea, de bine despre președintele Joe Biden și despre conducerea sa în timpul actualei crize internaționale.

„Este foarte bine informat cu privire la relațiile internaționale”, a spus Scholz. „Cred că este unul dintre cei mai pricepuți președinți care știu cum se desfășoară lucrurile în lume, ceea ce este important în vremuri care devin din ce în ce mai periculoase.”

Registration

Aici iti poti reseta parola