Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Dmitri Medvedev amenință Occidentul cu arme nucleare: „Puterile nucleare nu pierd conflicte majore de care depinde soarta lor”
Articole online

Dmitri Medvedev amenință Occidentul cu arme nucleare: „Puterile nucleare nu pierd conflicte majore de care depinde soarta lor”

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev amenință Occidentul cu arme nucleare: „Puterile nucleare nu pierd conflicte majore de care depinde soarta lor”

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a declarat joi că Rusia ar putea recurge la folosirea armelor nucleare dacă va fi învinsă în Ucraina.

„Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate provoca izbucnirea unui război nuclear. Puterile nucleare nu pierd conflicte majore de care depinde soarta lor”, a declarat el, potrivit unei traduceri realizate de CNN.

Medvedev a mai adăugat, punctual:

„Acest lucru ar trebui să fie evident pentru oricine. Chiar și pentru un politician occidental care a păstrat măcar o urmă de inteligență”.

Medvedev, care este în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și a fost și prim-ministru al țării, a făcut comentariile sale pe aplicația de mesagerie Telegram, înainte ca liderii occidentali să se întâlnească în Germania pentru a promite mai mult ajutor militar pentru Ucraina.

Medvedev a sugerat anterior că țara sa ar putea folosi arme nucleare

Comentariile de joi au venit cu rara recunoaștere a faptului că războiul Rusiei în Ucraina nu decurge conform planului și s-ar putea încheia cu un eșec.

În ciuda așteptărilor unei victorii ușoare, invazia Rusiei s-a transformat într-un conflict prelungit și anevoios, forțele ucrainene împingând armata rusă înapoi în estul țării în ultimele luni.

În același timp, Rusia a amenințat în repetate rânduri că își va intensifica atacurile dacă aliații Ucrainei vor acorda mai mult sprijin militar, dar până acum nu a făcut acest lucru.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, precum și unii dintre oficialii săi, au amenințat, în trecut, cu utilizarea armelor nucleare. Însă aceste amenințări s-au mai domolit în ultimele luni, experții afirmând la vremea respectivă că Rusia probabil că exagerează.

Dmitri Medvedev a fost președinte al Federației Ruse din 7 mai 2008 până la data de 7 mai 2012, fiind succedat de Vladimir Putin.

Registration

Aici iti poti reseta parola