Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Dinastia din spatele Agenției Reuters. Creștinarea întemeietorului
Articole online

Dinastia din spatele Agenției Reuters. Creștinarea întemeietorului

În aceeaşi capelă, avea să se căsătorească cu Ida Maria Elizabeth Clementine Magnus, fiica unui bancher din Berlin.

Antreprenor, pionier al telegrafiei, reporter şi fondator al Agenţiei de presă Reuters, Paul Julius von Reuter, ca Israel Beer Josaphat, s-a născut la 21 iulie 1816, la Kassel.

Plecarea sa la Göttingen urma să se valorifice prin întâlnirea cu matematicianul şi fizicianul Carl Friedrich Gauss, care experimenta transmiterea semnalelor electrice prin cablu, potrivit Agerpres.

Împreună cu soția, s-a mutat, în 1848, la Paris, unde Paul Julius Reuter a lucrat la agenţia de ştiri Havas a lui Charles-Louis Havas.

A plecat la Aachen, unde a înfiinţat un oficiu telegrafic. La Aachen a înfiinţat o linie poştală cu porumbei călători, care făceau legătura între Berlin-Aachen sau Paris-Bruxelles într-un timp foarte scurt.

Biroul de telegrafie

S-a stabilit, în 1851, la Londra, unde a deschis un birou de telegrafie care deservea bănci, agenţii de bursă şi diverse companii din diferite domenii.

A continuat să-şi extindă, permanent, serviciul de ştiri economice, iar în 1858 un prim ziar a apelat la serviciile sale. Apariţia cablurilor submarine i-a dat şansa să-şi extindă serviciile şi pe alte continente.

În 1865 a reorganizat societatea în Reuter’s Telegram Company.

A devenit cetăţean britanic la 17 martie 1857, pentru ca în 7 septembrie 1871, să primească titlul de baron de la principele Ernst al II-lea de Saxa-Coburg-Gotha, privilegiu confirmat, în noiembrie 1891, de regina Victoria.

În 1878, avea să părăsească funcţia de conducere a societăţii, transmiţând ştafeta de director general fiului său Herbert.

Moștenitorii

A avut trei fii: Herbert, care a devenit al doilea baron (urmat de fiul său Hubert ca al treilea baron), George și Alfred.

Clementina Maria, una dintre fiicele sale, s-a căsătorit cu contele Otto Stenbock, iar după moartea lui Stenbock, cu Sir Herbert Chermside, un guvernator al Queenslandului.

George, fratele celui de-al doilea baron, a avut doi fii, Oliver (care a devenit al 4-lea baron) și Ronald.

Ultimul membru al familiei, Marguerite, baroneasă de Reuter, văduva baronului al patrulea și nepoata lui Paul Julius Reuter, a murit la 25 ianuarie 2009, la vârsta de 96 de ani.

La 25 februarie 1899, s-a stins din viaţă, în vila sa din Nisa și a fost înmormântat în cimitirul West Norwood din sudul Londrei.

Registration

Aici iti poti reseta parola