Evenimentul Istoric > Articole online > Presa asiatică din 25 aprilie scrie că a murit. Dictatorul Coreei de Nord este dispărut de 15 zile
Articole online

Presa asiatică din 25 aprilie scrie că a murit. Dictatorul Coreei de Nord este dispărut de 15 zile

Kim Jong Un, dicitatorul nord-coreean, nu a mai fost văzut de pe 11 aprilie, când a participat la o reuniune-cheie a partidului în capitala Phenian.

Speculaţii cu privire la starea de sănătate a liderului nord-coreean au apărut după ce el a lipsit de la festivităţile marcând 108 ani de la naşterea bunicului său Kim Ir Sen pe 15 aprilie. Această dată este de departe cea mai importantă în calendarul politic din Nord, dar el nu a fost văzut în niciuna dintre fotografiile publicate de presa oficială.

Operat pe inimă?

Kim Jong Un ar fi în stare critică în urma unei proceduri medicale, au relatat marţi mai multe media, deşi Seulul nu a confirmat informaţiile asupra stării sale de sănătate, notează Agerpres.

Canalul american CNN a citat o sursă din serviciile de informaţii care a afirmat că Kim este „în pericol grav după o intervenţie chirurgicală”.

Citând un oficial american, CNN adaugă că Washingtonul „investighează informaţiile” potrivit cărora Kim Jong Un este „în mare pericol după o operaţie”.

Ziarul online Daily NK din Coreea de Sud, specializat în ştiri din Coreea de Nord şi gestionat în principal de transfugi nord-coreeni, susţine marţi că Kim este supus tratamentului după o procedură asupra sistemului cardiovascular la 12 aprilie.

„Motivul tratamentului cardiovascular urgent al lui Kim este fumatul excesiv, obezitatea şi oboseala”, a declarat o sursă nord-coreeană neidentificată, citată de Daily NK și preluată de Agerpres.

Aceste informaţii nu au fost confirmate, dar au stârnit un potop de speculaţii.

Nu a existat niciun comentariu oficial din partea Coreii de Nord, care nu obişnuieşte să dezvăluie informaţii nici despre liderul său, a cărui vârsta este estimată de către Coreea de Sud la 36 de ani, nici despre familia sa.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola