Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Desenele antice au atins imaginația amatorilor de OZN-uri. Cine erau talentații oameni-ciupercă de dincolo de Cercul Arctic
Articole online

Desenele antice au atins imaginația amatorilor de OZN-uri. Cine erau talentații oameni-ciupercă de dincolo de Cercul Arctic

Descoperirile ciudate din Nordul Îndepărtat

În 1967, o echipă de geologi sovietici care efectua explorări pe malul drept al râului Pegtymel, în regiunea Mării Siberiei de Est, a descoperit picturi rupestre vechi de cel puţin 2.000 de ani.

Printre scenele pictate cu foarte mult talent se puteau vedea balene, căprioare înotând peste râu, câinii care urmăresc un urs brun.


Cele mai misterioase sunt, însă, desenele care înfățișează bărbați și femei dansând cu ciuperci mari pe cap . Unele dintre personaje aveau chiar una sau mai multe ciuperci în loc de cap, în timp ce altele aveau picioare în formă de ciupercă.

Misteriosul popor de dincolo de Cercul Polar

Se știu foarte puține despre tribul care a realizat aceste desene. Zona în care a trăit cândva este îndepărtată. Chiar și înzilele moastre se poate ajunge acolo doar cu elicopterul. Cel mai apropiat oraș este Pevek, care se află la 5.555 de kilometri est de Moscova.

Până acum, specialiștii au aflat că membrii acestei populații misterioase vânau urși, balene și căprioare brune și foloseau câini la vânătoare. Navigau în bărci și avea contacte cu lumea exterioară. Unele dintre petroglife au fost realizate folosind obiecte tăioase din metal pe care, cel mai probabil, le achiziționaseră de la popoarele din sud care stăpâneau arta topirii metalului. Pentru schițe, artiștii de acum 2000 de ani au folosit cuarț alb. Acest lucru este dovedit de liniile subțiri și albe cu care își făceau schițele. Toate aceste descoperiri contrazic ideea primitivismului culturiia Chukotka.

Secretul oamenilor ciupercă

Imaginile „oamenilor ciupercă” sunt probabil asociate cu unele credințe mitologice. E posibil ca ciuperca să fi fost pentru acești oameni un totem. Unele dintre imagini au aprins imaginația amatorilor de OZN-uri, dat fiind că unele dintre personaje arată de parcă ar purta un costum de astronaut.

Chiar dacă e greu de crezut că vor dezlega vreodată misterul acestor picturi, oamenii de știință ruși sunt deciși să demareze proiect major de conservare, cel puțin digitală, pentru să desenele se erodează.„Avem coordonatele lor exacte, sperăm să putem publica primele rezultate până la sfârșitul acestui an”, a declarat Elena Levanova , șefa Centrului de Paleoartă a Institutului Rus de Arheologie care a făcut parte din expediția care a ajuns Pegtymel în această vară.Potrivit Elenei Levanova, vara viitoare este planificată o altă expediție, scrie pravda.ru.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola