Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Descoperire fabuloasă în Sri Lanka. „Regina Asiei” cântărește 310 kilograme și valorează o avere
Articole online

Descoperire fabuloasă în Sri Lanka. „Regina Asiei” cântărește 310 kilograme și valorează o avere

Cel mai mare safir din lume

Gemologii din această mică țară din Oceanul Indian au examinat safirul și susțin că este una dintre cele mai rare pietre prețioase găsite vreodată în lume și asta mai ales datorită dimensiunilor sale.

Piatra prețioasă a fost numită pe bună dreptate „Regina Asiei”, dar organizațiile internaționale nu au certificat-o deocamdată.

Găsit acum trei luni, safirul a fost expus la casa unuia dintre proprietarii minei de pietre prețioase din Horana, la 45 de kilometri sud de Colombo.

Ratnapura, t capitala pietrelor prețioase

„Regina Asiei” a fost găsită în zona Ratnapura, bogată în pietre prețioase, unde localnicii găsiseră anterior cel mai mare grup de safire din lume din pură întâmplare. Regiunea este cunoscută drept capitala pietrelor prețioase. Sri Lanka este, de altfel, un important exportator de safire și alte pietre prețioase.

Țara a câștigat aproximativ jumătate de miliard de dolari prin exportul de pietre prețioase, diamante și bijuterii anul trecut, au anunțat reprezentanții industriei de pietre prețioase și bijuterii, notează Daily Sabah.
https://www.dailysabah.com/life/310-kg-queen-of-asia-natural-blue-sapphire-unveiled-in-sri-lanka/news

Registration

Aici iti poti reseta parola