Evenimentul Istoric > Articole online > Descoperire extrem de rară în Egipt, în Necropola animalelor sacre
Articole online

Descoperire extrem de rară în Egipt, în Necropola animalelor sacre

Descoperirea a fost realizată în Necropola animalelor sacre din Saqqarah, aflată la sud de Cairo, a anunţat ministrul pentru Antichităţi egiptene, Khaled al-Anani, într-o conferinţă de presă organizată în faţa Templului zeiţei Bastet, dedicat cultului pisicilor în Egiptul Antic.

Feline mari

Mostafa Waziri, secretar-general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi, a precizat în aceeaşi conferinţă de presă că au fost descoperite şi cinci mumii ale unor feline mari, scrie smh.com.au.

El a mai dezvăluit că rezultatele preliminare ale unor cercetări realizate pe două dintre aceste mumii au indicat faptul că este vorba despre pui de leu în vârstă de aproximativ opt luni.

Premieră

Dacă rezultatele vor fi confirmate, „va fi pentru prima dată când mumii intacte ale unor pui de leu au fost descoperite”, a precizat acelaşi oficial egiptean.

Până acum, arheologii egipteni descoperiseră doar schelete ale unor lei.

Statuete

Experţii au găsit şi statuete ale unor zeităţi egiptene: 73 de statuete ale lui Osiris, şase ale lui Ptah şi 11 ale lui Sekhmet.

Ministrul egiptean a precizat că această descoperire arheologică include o amplă colecţie alcătuită din 75 de statui din lemn şi din bronz reprezentând pisici în diverse forme şi mărimi.

Au fost găsite şi pisici mumificate, plasate în interiorul unor cutii din lemn, alături de statui din lemn care reprezintă animale diverse, precum manguste şi crocodili.

Ministrul egiptean a precizat că aceste descoperiri datează din timpul celei de-a 26-a dinastii egiptene (secolul al VII-lea î.e.n.).

 

Registration

Aici iti poti reseta parola