Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Descoperire crucială în Turcia. Orașul secret adăpostea aproximativ 70 000 de oameni
Istoria secretă

Descoperire crucială în Turcia. Orașul secret adăpostea aproximativ 70 000 de oameni

O derscoperire senzațională

Un număr mare de vestigii din secolele II și III d.Hr. au fost dezgropate din acest oraș subteran, care avea lăcașuri de cult, silozuri, fântân și lungi coridoare,
Totul a încept în urmă cu doi ani, când a fost descoperită o peșteră în cadrul unui proiect d conservare a străzilor și caselor istorice. După ce s-a stabilit că peștera este o trecere către diferite locuri și are numeroase cu coridoare, au fost lansate lucrări de excavare pentru dezgroparea orașului subteran.

În timpul acestor săpături, susținute cu cooperarea Ministerului Culturii și Turismului, Direcției Generale Patrimoniu Cultural și Muzee, Muzeul Mardin și Municipiul Midyat, în orașul subteran au fost dezgropate lăcașuri de cult, silozuri, fântâni de apă și pasaje cu coridoare.

Un imens oraș subteran fondat de creștini

Gani Tarkan, directorul Muzeului Mardin și șeful săpăturilor de la Matiate, a spus că munca lor va continua în întreg districtul. Afirmând că exemple similare de orașe subterane au fost găsite în Anatolia, Tarkan susține că orașul subteran al lui Midyat are caracteristici diferite. „Matiate a fost folosit neîntrerupt timp de 1.900 de ani. A fost construit pentru prima dată ca ascunzătoare sau zonă de evadare. Creștinismul nu era o religie oficială în secolul al II-lea. Familiile și grupurile care au acceptat creștinismul s-au adăpostit în general în orașe subterane pentru a scăpa de persecuția Romei sau au fondat un oraș subteran. Posibil, orașul subteran Midyat a fost unul dintre spațiile de locuit construite în acest scop. Este o zonă în care estimăm că cel puțin 60-70.000 de oameni trăiau în subteran.”

Este de așteptat ca numărul de vizitatori ai zonei să crească semnificativ odată cu descoperirea completă a orașului subteran, notează Daily Sabah.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola