Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > De ce prințul Harry și soția sa și-au numit fiica Lilibet
Articole online

De ce prințul Harry și soția sa și-au numit fiica Lilibet

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markel au anunţat duminică, „cu imensă bucurie”, naşterea celui de al doilea copil al lor, Lilibet „Lili” Diana.

Născută vineri dimineaţă, într-un spital din Santa Barbara, California,

Lilibet a primit acest nume pentru a o omagia pe regina Elisabeta a II-a, alintată așa de familie în copilărie, au explicat părinții într-un comunicat. Al doilea prenume, Diana, îi aduce un omagiu mamei prinţului Harry, prinţesa Diana.

Naşterea are loc după un an tumultuos al cuplului, care s-a retras din îndatoririle regale şi s-a mutat în SUA pentru a avea o viaţă mai independentă, dar rareori a ieşit din atenţia publică.

„Pe 4 iunie, am fost binecuvântaţi cu venirea pe lume a fiicei noastre, Lili.

Ea reprezintă mai mult decât ne-am fi putut imagina şi suntem recunoscători pentru dragostea şi rugăciunile pe care le-am simţit de pe întreg globul”, au mai precizat, potrivit Agerpres, în comunicatul lor Harry şi Meghan.

„Vă mulţumim pentru bunătatea şi sprijinul vostru în timpul acestui moment foarte special pentru familia noastră”, au adăugat ei.

Toată lumea este „încântată”

Regina Elisabeta a II-a şi membrii familiei regale sunt „încântaţi” de naşterea fetiţei prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle anunţată duminică, a declarat Palatul Buckingham.

Suverana, fiul său, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, precum şi prinţul William şi soţia sa Kate „au fost informaţi şi sunt încântaţi de vestea naşterii unei fetiţe pentru ducele şi ducesa de Sussex”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham.

Premierul britanic Boris Johnson i-a felicitat şi el pe prinţul Harry şi pe soţia sa Meghan Markle pentru naşterea fetiţei lor Lilibet.

„Felicitările mele ducelui şi ducesei de Sussex pentru naşterea fiicei lor”, a postat pe Twitter şeful guvernului conservator după ce cuplul stabilit în SUA a anunţat naşterea celui de al doilea copil.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola