Evenimentul Istoric > Articole online > Cum și-a ucis Rahan fratele vitreg. Povestea pe care nu o găsești în benzile desenate ale copilăriei
Articole online

Cum și-a ucis Rahan fratele vitreg. Povestea pe care nu o găsești în benzile desenate ale copilăriei

Moartea desenatorului Andre Cheret, creatorul lui Rahan, ”fiul vremurilor sălbatice”, ne aduce aminte de faptul că pe nedrept numele unuia dintre părinții benzilor desenate europene este legat de un singur produs.

Înainte de a-l crea pe eroul care în preistorie ar fi ajutat oamenii să folosească tehnica pentru a supraviețui, Cheret a desenat mult și cu succes la public.

Spuneam în materialul nostru în care am anunțat că Andre Cheret a murit la vârsta de 82 de ani ( articolul îl găsiți AICI) că talentul acestui om care a făcut istorie s-a manifestat încă din copilărie. La 15 ani, el deja câștiga bani din ilustrații.

Asta se întâmpla în 1952. Ce nu știa la acea dată Cheret era că peste 10 ani avea să-și lege numele de un serial care deja avea succes în paginile revistei Vaillant.

În vara lui 1946, când revista tinerilor din Rezistența franceză nu își mai avea rostul, iar redacția avea să ia o decizie care avea să se transforme într-o afacere de milioane de franci francezi, era lansat serialul de benzi desenate Bob Mallard.

Primul episod apare în primul număr al Vaillant. Bob Mallard era creația lui Henry Bourdens și a lui Remy Bourles.

Pilotul Bob Mallard își începe aventurile în timpul Războiului Mondial, dar le continuă ”în civilie”, ca erou al luptei împotriva criminalității de pe întreg mapamondul.

Cu timpul, scenaristul Bourdens abandonează serialul, fiind preluat de Jean Sanitas, el însuși un erou, luptător în Rezistență și decorat cu Legiunea de Onoare.

În 1962, misiunea de a desena pentru Vaillant serialul îi revine lui Andre Cheret.

Timp de încă 7 ani, Bob Mallard este nelipsit din paginile revistei, dar, în 1969, când Cheret și Roger Lecureaux îl ”nasc” pe Rahan, pentru primul număr al noului format, intitulat Pif Gadget, Bob este preluat de alți desenatori, dar nu mai are succes. Alți eroi îi iau locul, Fanfan la Tulipe al lui Sanitas sau Teddy Ted, creația lui Hidalgo.

Registration

Aici iti poti reseta parola