Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cum au ajuns crocodilii în America
Articole online

Cum au ajuns crocodilii în America

Într-un nou studiu, cercetătorii au reexaminat un craniu de crocodil vechi de 7 milioane de ani dintr-o specie antică cunoscută sub numele de Crocodylus checchiai (în imagine).

Fosila a fost descoperită inițial în 1939 în nordul Libiei, iar oamenii de știință au sperat să descrie mai bine reptila preistorică și să exploreze relația acesteia cu speciile moderne americane.

Echipa a folosit tomografia computerizată pentru scanarea fosilelor pentru a vizualiza mai bine structura scheletică a creaturii. C. checchiai au avut o ușoară umflătură în mijlocul botului. Această caracteristica nu se găsește în crocodilii africani de azi, dar este prezentă în patru specii americane, scrie sciencemag.org.

Această similitudine anatomică sugerează că C. checchiai este legată de crocodilii americani și ar putea fi veriga lipsă dintre crocodilii africani moderni și omologii lor americani.

Înainte de această descoperire nu a fost clar dacă crocodilii au migrat din Africa în America sau invers.

Având în vedere că cel mai vechi craniu de crocodil găsit în America de Sud are cel puțin 2 milioane de ani, oamenii de știință cred că crocodilii antici își au originea în Australia și insulele din jur și au călătorit prin Africa pentru a ajunge în America.

Citește și Cei mai mulți oameni mâncați de animale vreodată

Registration

Aici iti poti reseta parola