Evenimentul Istoric > Articole online > Cei mai mulți oameni mâncați de animale vreodată. Măcelul de pe insula Ramree
Articole online

Cei mai mulți oameni mâncați de animale vreodată. Măcelul de pe insula Ramree

Dacă ar trebui să traversezi zece mile de mlaștini pline cu crocodili, care ar fi șansele tale de supraviețuire?

Aceasta a fost probabil întrebarea din mintea tuturor celor o mie de soldați japonezi din bătălia de pe insula Ramree din 1945 în timpul celui de-al doilea război mondial, care au intrat în mlaștinile pline cu crocodilii în încercarea de a scăpa de soldații britanici care avansau rapid.

Insula Ramree este o insulă relativ mică situată în largul coastei Birmaniei (acum Myanmar). Deși Campania Burma este unul dintre cele mai trecute cu vederea din episodele celui de-al Doilea Război Mondial (este adesea denumit „frontul uitat” al conflictului), a fost una dintre cele mai sângeroase.

La sfârșitul anului 1944, forțele japoneze au lansat o invazie masivă a Indiei controlată de britanici doar pentru a suferi o înfrângere zdrobitoare, peste 50.000 de soldați japonezi căzând în bătăliile de la Imphal și Kohima (comparativ cu puțin sub 3.000 de victime britanice) .

În restul anului și în 1945, forțele japoneze spulberate s-au retras rapid în Birmania cu forțele britanice pe urmele lor.

Au refuzat să se predea

O mie de soldați japonezi au fost staționați pe insula Ramree, ceea ce era important pentru britanici, deoarece aceștia o puteau folosi pentru a stabili baze aeriene.

Britanicii au atacat și japonezii au fost alungați de pe insulă și forțați să se refugieze într-o mlaștină groasă de mangrove, refuzând oferta britanică de predare

Zeci de soldați au fost uciși de boli tropicale purtate de țânțari, pe lângă faptul că mulți au fost mușcați de șerpi veninoși.

Dar cea mai mare amenințare nu au fost nici țânțarii, nici șerpii, ci crocodilii, care fiecare pot cântări mai mult de o tonă.

Nenumărați crocodili se adunaseră în mlaștini, atrași de mirosul de sânge provenit soldații japonezi morți și răniți.

500 de victime

Veteranii britanici ai bătăliei își aminteau strigătele străpungătoare și care nu se terminau niciodată ale sute de soldați japonezi în timp ce crocodilii îi atacau.

Doar jumătate din forța inițială japoneză de 1.000 de oameni care a intrat în mangrove a supraviețuit celor zece mile prin mlaștini.

Majoritatea celor care au reușit cumva să supraviețuiască au fost răniți rău de crocodili sau au suferit teribil de boli și înfometare și, ulterior, au fost prinși de britanici.

Bătălia de pe Insula Ramree deține recordul mondial Guinness pentru cel mai mare număr de oameni mâncați de animale în istoria cunoscută.

Sursa: outdoorrevival.com

Registration

Aici iti poti reseta parola