Evenimentul Istoric > Articole online > Cum arată tipul de dronă care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani. Va fi prezentată la Câmpia Turzii (VIDEO)
Articole online

Cum arată tipul de dronă care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani. Va fi prezentată la Câmpia Turzii (VIDEO)

Militarii americani vor prezenta, marţi, la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii, una dintre cele mai avansate drone din lume. Este vorba de MQ 9 Reaper.

Drona a fost utilizată în mai multe operații ale armatei americane, inclusiv în lichidarea, într-o spectaculoasă operaţiune la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani, comandantul unui grup care încurajează și pregătește rețele teroriste islamiste șiite.

Această dronă este utilizată în cadrul exercițiului româno-american Dacian Reaper, scrie clujtoday.ro.

La acesta participă militari americani din Detașamentul 2 al Grupului Expediționari de Operațiuni 52. Unitatea în are baza în Spangdahlem, în Germania.

Drone americane de tip MQ-9 Reaper sunt dislocate la baza aeriană de la Câmpia Turzii, pentru a doua oară în România, după cele două luni în vara anului trecut, scrie RADOR.

Forţele Aeriene ale Statelor Unite precizează că dronele au fost anterior staţionate în Polonia şi vor rămâne în România până în primăvară.

Partea americană menţionează într-un comunicat că dislocarea dronelor la Câmpia Turzii a fost coordonată cu Guvernul român şi este de natură a promova stabilitatea şi securitatea în regiune şi de a consolida relaţiile cu aliaţii NATO şi alti parteneri europeni.

Iată și un film de prezentare a acestei drone, realizat în Statele Unite.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola