Evenimentul Istoric > Articole online > Cum a fost Elvis la un pas de a fi asasinat
Articole online

Cum a fost Elvis la un pas de a fi asasinat

Întreaga carieră muzicală a lui Elvis s-a desfășurat în lumina reflectoarelor, astfel că a fost avertizat de la început despre pericolele care îl pândeau.

După cum relatează Express, o dată a cântat la Las Vegas având un pistol la brâu, după ce primise mai multe apeluri telefonice care făceau aluzie la o eventuală răpire sau la o tentativă de omor.

„Dacă cineva ar fi tras asupra lui, avea intenția să riposteze și, în cazul în care ar fi fost ucis, le ordonase gărzilor de corp să tragă asupra asasinului fără să mai aștepte venirea poliției. «Nu vreau ca cineva să devină celebru pentru că l-a împușcat pe Elvis Presley», a zis cântărețul”, scrie biograful Chris Hutchins.

Elvis avea de altfel o colecție impresionantă de arme de foc, fiind un adevărat pasionat în domeniu.

Din fericire, nimic nu s-a întâmplat în acea seară.

A existat însă o altă seară, cu adevărat îngrozitoare și bizară, când Elvis a fost la un pas de a fi asasinat de nimeni altul decât de Alice Cooper.

Povestea senzațională a fost relatată de Cooper însuși, cu ocazia unui interviu acordat ziarului britanic Daily Mirror, în 2011.

Cei doi muzicieni legendari s-au întâlnit pentru prima oară într-un hotel din Las Vegas, în anul 1971.

„Locul era plin de arme”, își amintește Alice Cooper. „Elvis m-a dus în bucătărie, a deschis un sertar și a scos un pistol încărcat, spunându-mi să-l lipesc de capul lui.”

Lui Cooper îi era frică, se temea că serviciul de securitate să nu intre și să vadă scena, însă Elvis ținea cu tot dinadinsul să își demonstreze abilitățile în domeniul artelor marțiale.

Cu o lovitură, a smuls arma din mâna „atacatorului”, imobilizându-l apoi fără mare efort pe Cooper, după care a spus: „Uite așa oprești un om cu o armă de foc!”

Însă cel mai înspăimântător lucru este că Alice Cooper a mărturisit că, o clipă, a fost tentat să apese pe trăgaci. „O voce îmi șoptea în ureche: «Haide, ucide-l, tu vei fi cel care l-a omorât pe Elvis».”

Registration

Aici iti poti reseta parola