Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a folosit Abraham Lincoln telegraful pentru câștigarea războiului civil
Articole online

Cum a folosit Abraham Lincoln telegraful pentru câștigarea războiului civil

Cel de-al 16-lea președinte a scris în timpul mandatului său aproape 1.000 de telegrame, care l-au ajutat la câștigarea războiului civil și au proiectat puterea prezidențială în mod inedit.

Guvernul federal a adoptat încet telegraful după primul mesaj de succes al lui Samuel Morse, în 1844.

Înainte de războiul civil, angajații federali care trebuiau să trimită o telegramă din capitala națiunii erau nevoiți să aștepte, ca și restul oamenilor, la biroul central de telegraf al orașului, srie history.ro.

După izbucnirea războiului, nou-creatul Corpul de Telegraf Militar din SUA a întreprins periculoasa misiune de a instala peste 15.000 de mile de sârmă de telegraf pe câmpurile de luptă.

Drept urmare, știrile ajungeau aproape instantaneu de pe front la un birou de telegraf care a fost înființat, în martie 1862, în vechea bibliotecă a Clădirii Departamentului de Război, vecină Casei Albe.

Președintele Abraham Lincoln a folosit telegraful pe scară largă în timpul războiului civil, și a fost cunoscut pentru că petrecea multe ore în clădirea telegrafului militar. Avea chiar un pătuț în care mai trăgea câte un pui de somn.

La sfârșitul primăverii anului 1862 a început să folosească telegraful pentru a da ordinele ofițerilor săi.

În timpul verii a aceluiași an, Lincoln a preluat obiceiul de vizita adesea telegraful  Departamentului de Război.

Citește și Regele Angliei caută să-l dezvețe pe omologul său să mai taie mâinile telegrafiștilor

El a dezvoltat o relație caldă cu tinerii operatori de telegraf și a găsit acolo un refugiu. Una dintre plângerile sale constante cu privire la Casa Albă era că solicitanții de locuri de muncă și diverse figuri politice care doreau favoruri dădeau năvală peste el.

În clădirea telegrafului se putea ascunde de ei și să se concentreze pe afacerile serioase ce țineau de desfășurarea războiului.

Foto: Lincoln în sediul Telegrafului Militar

Registration

Aici iti poti reseta parola